Binbir çile evleri

 Çukurçayır’da 1001 Evler Sitesi’nde yüzlerce kat maliki kan ağlıyor. Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Çukurçayır Mahallesi 1001 Evler Sitesi’ndeki 17 bloktan 6’sına yapı kullanma belgesi verilirken, 11 blokun yapı kullanma belgesi alamaması kat maliklerinin cebini yakıyor. Çukurçayır Belde Belediyesi iken 6 bloğun yapı kullanma belgesini alan yüklenici firmanın, Çukurçayır’ın mahalle olmasının ardından 11 bloğun yapı kullanma belgesini almaması tepki çekiyor. Binbir Evler Sitesinin Yöneticileri Hazer Taşkın, Şahin Taşkın ve Ali Kemal Öksüz bir an önce yapı kullanma belgelerinin verilmesini talep ediyor. Sorunlarının çözümü için CİMER’e de başvuran site yöneticileri, müteahhit firma ile Ortahisar Belediyesinin bir an önce anlaşma sağlamasını bekliyor.

“KAÇAK YAPILANMA VAR DİYORLAR”

Site yöneticileri Ali Kemal Öksüz, Hazer Taşkın ve Şahin Taşkın, “Yapı kayıt belgesi istediğimizde 11 binada kaçak yapılanma var diyorlar. Kaçak yapılanma varsa bu kimin sorunu, kim denetliyor? Belediye. Belediye bunlara nasıl izin vermiş? Biri yapmış biri denetlememiş o zaman. Biz burada ortalama 17-18 bin direklerdeki elektrikler için fatura ödüyoruz. Tapuyu veriyorsun. Benden beyan alıyorsun  her şeyi alıyorsun ama iş diğer tarafa döndüğünde yapılanmada sıkıntı var. O zaman burada oturma izni verme. Sonuçta burada kaçak yapılanma usulsüzlük varsa kim göz yummuş olabilir? Ben göz yummuş olamam site yönetimi göz yummuş olamaz.Elektrikleri şantiye elektriği şeklinde veriyorsun. Bunların hepsi bir maliyet. Kimin hatası?”  eleştirilerinde bulundu.

KAT MALİKLERİ ŞİKAYETÇ

İ Sitenin muhasebecisi İbrahim Öztürk de yıllardır çözüme kavuşamayan sorun yüzünden mağduriyet yaşadıklarını kaydetti.  Öztürk, “6 yıldır burada yaşıyoruz. Yapı kullanmadan dolayı sorunlar yaşıyoruz. Elektriği pahalı kullanıyoruz. Suyu pahalı kullanıyoruz. Abonelikler pahalı çıkıyor. Kat malikleri yüksek faturalardan hep şikayetçi. Trabzon Büyükşehir olmadan önce sadece 6 bloğun yapı kullanması alınmış. Müteahhitle sorun çözemiyoruz. CİMER’e yazdık BİMER’e yazdık ama bu soruna bir çözüm alamadık. Müteahhit zamanla olacak diyor ama yıllardır yapı kullanmadan yana bir gelişme yok.  Yapı kullanması olmadığı için asansörlere etiket almakta zorlanıyoruz. Bugün asansörde bir sorun olsa yöneticilerimiz zan altında kalacak. Asansörcü firma topu müteahhide atıyor. Sorumluluğu birbirine atıyorlar ama burada yaşayan insanlar mağdur oluyor.” ifadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler:
çukurçayırBinbirEvler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.