BİR HAFTADA 20 BİN GBT KONTROLÜ

Trabzon’da son bir haftada 154 yabancı uyruklu 20 bin 45 şahısın GBT incelemesi yapıldı. Kontrollerde üç adet ruhsatsız tabanca, iki adet kurusıkı tabanca, bir adet av tüfeği, 52 adet fişek, hırsızlıktan elde edilen 10 metre kablo, 27 gram esrar, 546 gram skunk, 30 Adet Ecstasy Hap,270 paket kaçak sigara, 5 litre kaçak içki, 66 adet kol saati ve 0.84 gram Metamfetamin ele geçirildi. Aranan 56 kişi yakalandı, kayıp 4 kişi ise bulundu. Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan açıklamadı, fuhuşla mücadele kapsamında Fuhuşa Teşvik ve Aracılık olayı ile ilgili 2 şahsa işlem yapılmış, 1 yabancı uyruklu bayan sınır dışı edilmiş ve 12 bayan hakkında Kabahatler Kanunundan işlem yapıldığı belirtildi. Bu arada vize ihlali konusu ile ilgili 1 yabancı uyruklu şahıs hakkında işlem yapılmış ve terke davet edildiği açıkladı. Emre Aykırı Davranış, Kumar, Sarhoşluk ve Yasa Dışı bahis konuları ile ilgili olarak 18 şahsa Kabahatler Kanunundan işlem yapıldığı belirtilen açıklamada, Değişik suçlardan arama kaydı olan toplamda 56 şahıs yakalanmıştır. Kayıp olduğu bildirilen 4 şahıs bulunduğu belirtildi. Emniyetten yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

47 OLAY AYDINLATILDI

Taksirle Yaralama, Kasten Yaralama, Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma, Tehdit, İş kazası, Hakaret ve Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak suçları başta olmak üzere 47 olay aydınlatılmış ve 251 şüpheli hakkında işlem yapılmıştır.Farklı gün ve saatlerde parklar 266 kez kontrol edilirken, 492 işyeri kontrol edilmiştir.

ARAÇLARA CAZE KESİLDİ

Trafik ekiplerimizce yapılan denetimlerde 9.684 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, 1.908 araç sürücüsüne ve tescil plakasına toplam 610.891 TL cezai işlem uygulanmıştır. Çevreye rahatsızlık veren, gürültü çıkaran, abartı egzoz kullanan 10 araç sürücüsüne trafik idari para cezası karar tutanağı düzenlenmiştir

ARAÇLAR KONTROL EDİLDİ

Emniyet kemeri denetiminde 2.774 araç/sürücü kontrol edilmiş, 26 araç sürücüsüne,Motosiklet denetimlerinde 33 araç/sürücü kontrol edilmiş, 9 araç/sürücüye, Yolcu taşıyan araç denetiminde 409 araç/sürücü kontrol edilmiş, 200 araç/sürücüye, Yük Taşımacılığı yapan araçların denetiminde 1.306 araç/sürücü kontrol edilmiş, 113 araç/sürücüye, Okul Servis araçları denetiminde 68 araç/sürücü kontrol edilmiş, Alkol denetimlerinde 2.058 araç kontrol edilmiş 48 araç sürücüsüne, Radarlı hız denetiminde ise 253 araç/sürücüye işlem yapılmıştır. Yapılan denetimlerde 113 araç trafikten men edilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.