Birileri algı için oynadı

MEB tarafından rehber öğretmenlere eğitim için dağıtılan ve çocuklara kötü davranan kadınların başı açık, şefkat gösteren kadınların başörtülü gösterildiği iddia edilen çizimler büyük tartışma yarattı. Yetkililer 150 görsel içinden 4 görselin maksatlı biçimde bir araya getirilerek algı oluşturulmak istendiğini söyledi. MEB tarafından rehber öğretmenlere eğitim için dağıtılan ve çocuklara kötü davranan kadınların başı açık, şefkat gösteren kadınların başörtülü gösterildiği iddia edilen çizimler büyük tartışma yarattı. Coşkun Dilber konuyla ilgili bugün bir açıklama yapacaklarını söylerken; MEB, gelen tepkiler üzerine bir açıklama yaptı.

MEB: “MAKSATLI BİR ALGI OLUŞTURULDU”

MEB, çocuklara kötü davranan kadınların başı açık, iyi davranan kadınların başörtülü olarak tasvir edildiği iddia edilen kitapla ilgili açıklama yaptı.  MEB, “150’nin üzerindeki görsel içerisinden yalnızca 4 görsel ve maksatlı biçimde bir araya getirilerek maksatlı bir algı oluşturulmak istendi, birileri algıyla oynadı.” dedi.

KAMU-SEN VE TÜRK EĞİTİM-SEN TRABZON AÇIKLAMA YAPACAK

Kitabın eğitimler için 2017 yılında hazırlanan “Psikososyal Önleyici Destek Programı” kitabı olduğu belirten açıklamada, “Hazırlanan kitap içeriğinde söz konusu haberde iddia edildiği gibi bir algının oluşup oluşmadığının araştırılması için ön değerlendirme ve inceleme çalışmaları başlatılmıştır.” ifadeleri yer aldı. Öte yanda konuyla ilgili açıklama almak istediğimiz Kamu-Sen Trabzon Şube Başkanı ve Türk Eğitim-Sen Başkanı Dilber, konuyla ilgili bugün bir açıklama yapacaklarını söyledi.

 

Anahtar Kelimeler:
öğretmenMebRehber
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.