‘Bu zihniyeti kınıyoruz’

Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik, Trabzon Demirciler Odası Başkanı Aslan Enez ve Trabzon Pazarcılar Odası Başkanı Gökmen Emirzeoğlu; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazası ile ilgili yapmış olduğu “Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterine ben de binecektim” açıklamasının ardından sosyal medyada CHP’li Nuri Aydın’ın, “Keşke binseydin keşke..” paylaşımını ve bu paylaşımı beğenenleri kınadıklarını açıkladı. 

Trabzon Fırıncılar Odası, Trabzon Demirciler Odası ve Trabzon Pazarcılar Odası, CHP’li Nuri Aydın’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için yaptığı paylaşımı ve o paylaşımı beğenenleri kınadı  Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik, Trabzon Demirciler Odası Başkanı Aslan Enez ve Trabzon Pazarcılar Odası Başkanı Gökmen Emirzeoğlu; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazası ile ilgili yapmış olduğu “Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterine ben de binecektim” açıklamasının ardından sosyal medyada CHP’li Nuri Aydın’ın, “Keşke binseydin keşke..” paylaşıma tepki gösterdiler.

İşte o tepki açıklaması: “Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun şehit başkan Muhsin Yazıcığoğlu’nun helikopter kazası ile ilgili açıklamasının ardından Trabzon’da siyaset yapmış ve halen siyasetin içerisinde olan CHP’li Nuri Aydın’ın “Keşke binseydin keşke..” paylaşımını esefle kınıyoruz. Bu ülkenin Cumhuriyet tarihinden bu yana bu kadar başarılı olan ve ülkesi için gecesini gündüzüne katmış, ailesi ile görüşemeyecek dereceye gelmiş ve bu ülkenin insanı rahat uyusun diye mesai veren bakanımıza yapılan bu paylaşım asla kabul edilemez.”

“Biz sayın bakanımıza cesur yürek diyoruz. Bakanımız için “Keşke binseydin keşke..” demenin kabul ve izah edilebilir bir tarafı yoktur. Özellikle de Trabzonlu olan bir bakan için kendi şehrinden yapılan böyle bir yakışıksız yorum asla ve asla kabul edilemez. Özellikle Trabzon insanının, ülkede taraflı ve tarafsız herkesin takdirini kazanmış herkesin gönlünü girmiş Trabzonlu bir İçişleri Bakanı için yapılan bu paylaşımı esefle okuduk.”

“Bu paylaşımı yapan kadar, bu paylaşımı beğenenleri de kınıyoruz. Bu paylaşımı beğenen Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Yöneticisi ve Kasaplar Odası Başkanı Temel Korkmaz da bu paylaşımı beğenenlerdendir. TESOB yöneticisinin işi bu ülkenin İçişleri Bakanı’nın o helikopterde yer almasını istemesi ve ölmesini temenni etmek midir? Bu insanlarda nasıl kalp var? Kendi ülkesinin İçişleri Bakanı için bu şekilde temennide bulunmanın akılla ve izahla alakası yoktur. Bu isimler esnaf ve şehir adına ne yapacaklar onu düşünmelidirler.”  “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yu her platformda destekliyoruz. Açık desteğimiz de kendisi ile birliktedir. Kendisini seviyoruz, çünkü nasıl bir mücadele verdiğinin en yakın tanığıyız. Bu ülke adına bu kadar mücadele veren bir insana yapılan bu tarz yakıştırmalar asla kabul edilemez. Bu paylaşım da, bu paylaşımı beğenen de bizleri çok ama çok üzmüştür. Bu ülke ve bu şehir yıllardır bu zihniyetlerle mücadele veriyor ve vermeye de devam ediyor. Bu anlayışa sahip insanlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Trabzon’un yiğit evladı sayın bakanımıza yapılan bu yakıştırma ve paylaşımı hiç kimse kabul edemez. Bu ülkede terörü dize getirmiş ve hemşerimiz de olan bir insana bu şekilde yapılan paylaşımın kabul edilebilir bir yanı yoktur.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.