BULAŞMA ZİNCİRİNİ KIRMALIYIZ EVDEN ÇIKMA...

Prof. Dr. Özlü: “Öncelikli hedef evlerde kalınarak yayılmayı önlemektir”

Koronavirüs'e karşı vatandaşlara “Evden çıkma Türkiye” diye seslenen Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Endişelenmekte haklıyız ama panik yapmaya gerek yok. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlılığı çok önemli, şu anda bulaş zincirini kırmak zorundayız. Eğer bunu kırmazsak hızlı bir yayılım olabilir ve pik yapabilir. Devlet üzerine düşeni yapıyor. Vatandaşımız da bu konuda duyarlı olsun lütfen.” dedi.

HER TÜRLÜ TEDBİR ALINDI

Türkiye yeni tip Koronavirüs salgınına karşı teyakkuzda. Kovid-19 Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü, öncelikli hedeflerinin bulaşma zincirini kırmak olduğunu söyledi. Testlere ulaşımın kolaylaşması için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Prof. Dr. Özlü, Çin’in başarısını örnek gösterdi. Prof. Dr. Özlü, “Çin’den salgınla mücadelede tecrübe kazanan bir heyet İtalya’ya yardıma gitti. İtalya’nın seyri değişmeye başladı.” dedi. Koronavirüs’e karşı vatandaşlara “Evden çıkma Türkiye” diye seslenen Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Endişelenmekte haklıyız ama panik yapmaya gerek yok. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlılığı çok önemli, şu anda bulaş zincirini kırmak zorundayız. Eğer bunu kırmazsak hızlı bir yayılım olabilir ve pik yapabilir. Devlet üzerine düşeni yapıyor. Vatandaşımız da bu konuda duyarlı olsun lütfen.” dedi.

“HEDEFİMİZ BULAŞ ZİNCİRİNİ KIRMAK”

Türkiye yeni tip koronavirüs salgınına karşı teyakkuzda. Kovid-19 Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü, öncelikli hedeflerinin bulaşma zincirini kırmak olduğunu söyledi. Testlere ulaşımın kolaylaşması için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Prof. Dr. Özlü, Çin’in başarısını örnek gösterdi. Prof. Dr. Özlü, “Çin’den salgınla mücadelede tecrübe kazanan bir heyet İtalya’ya yardıma gitti. İtalya’nın seyri değişmeye başladı.” açıklamalarına yer verdi.

“ÇOK KISA SÜREDE BU VİRÜSÜ ALT EDEBİLİRİZ”

Vatandaşlara zorunlu olmadığı sürece evden çıkmama çağrısı yapan Prof. Dr. Özlü, “İyileşen hastaların oranları çok yüksek, panik yapmaya gerek yok. Tabii hasta olup, tedavi olmaktansa, hiç olmamak, korunmak daha güzel… İtalya’da ve İran’da yaşananları biliyoruz. Endişelenmekte haklıyız ama panik yapmaya gerek yok. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlılığı çok önemli, şu anda bulaş zincirini kırmak zorundayız. Eğer bunu kırmazsak hızlı bir yayılım olabilir ve pik yapabilir. Çok kısa sürede bu virüsü alt edebiliriz. Çin’in nüfusunu göz önüne aldığınızda, onlar bunu başardı, tüm dünyaya örnek oldular. Bu virüsün yenilebileceğini gösterdiler. Devlet üzerine düşeni yapıyor. Vatandaşımız da bu konuda duyarlı olsun lütfen.” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.