Büyükşehir o gelirleri, Ortahisar'a aktarmış! 

Trabzon’da 2017 ve 2018 yıllarında Büyükşehir ile Ortahisar Belediyeleri arasında müze ve otoparklarla ilgili sıkıntı yaşandığı ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesinin otoparklar ve müzelerden toplanan gelirlerden, Ortahisar Belediyesine aktarması gereken payı aktarmadığı kaydedildi. Trabzon Ortahisar Belediye Meclisinde, 2018 Mali Yılı İdare Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı görüşüldü. Başkan Ahmet Metin Genç’in yönettiği mecliste İYİ Partili Üye Davut Çakıroğlu, özellikle ön görülen ve hiç tahakkuk etmeyen kalemleri gündeme taşıdı. Çevre ve Temizlik, Otopark ve Müze Gelirlerinde ön görülen gelir ve tahsil edilen tutarlar ise mecliste en çok tartışılan noktalar oldu.  Mali Hizmetler Müdürü Atilla Ayyıldız, meclis üyelerini bilgilendirerek, Çevre ve Temizlik konusunda şehre tam hakim olamadıklarını söyledi.

BÜYÜKŞEHİR OTOPARK GELİRLERİNİ AKTARMIYOR

Otoparklarda Büyükşehir Belediyesi'nden sağlıklı dönüşüm alınamadığını söyleyen Ayyıldız, “Bizim otopark gelirimiz Büyükşehir Belediyesinin beldemiz sınırları içinde topladığı otopark gelirlerinden bize ayırdığı pay var. O paydan gelirlerimiz. 2018 yılında Büyükşehir Belediyesi kendi otoparklarını kendi şirketine kiraladı. Burada ki gelirimiz düşük. Hala sağlıklı sirkülasyon yok aramızda. Reel olarak alabilsek 1 milyonun üzerine çıkabilir. Büyükşehirin bize aktarmasında problem var. Aktarmıyor” dedi. 

BÜYÜKŞEHİR MÜZE GELİRLERİNİ DE AKTARMIYOR

Büyükşehir Belediyesinin aynı şekilde müze ücretlerini de aktarmadığını kaydeden Ayyıldız, “Merkezde büyükşehir tarafından toplanan müze ücretlerinin bir kısmı bize aktarılması lazım. Ama aktarılmıyor. Büyükşehir belediyesi tahsil ettiğinden belli bir oran bizim” diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.