Cezaevi komutanı FETÖ’cü çıktı

TRABZON’DA FETÖ/PDY üyesi olduğu ileri sürülen 14’ü asker 27 kişi gözaltına alındı.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele ve Kaçakçılık, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yaptığı çalışma sonucunda Trabzon merkezli Kars, Ankara, İstanbul ve Burdur’u kapsayan illerde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında 1 yarbay, 1 üsteğmen, 5 astsubay, 2 uzman çavuş, 4 askeri öğrenci ve 1 öğretim üyesi olmak üzere 27 kişi gözaltına alındı. Şüpheli sivillerden 13’ünün ByLock kullanıcısı olduğu belirlenirken, askeri personelin ise ardışık arama sisteminde yer aldığı belirtildi.

ÖĞRETİM ÜYESİ GÖZALTINDA

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Hukuk Fakültesinde görevli Ayşe A. adlı öğretim üyesi ByLock kullanıcısı olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Giresun Barosuna da kayıtlı avukat olduğu ortaya çıkan Ayşe A.’nın eşi Bülent A.’nın da FETÖ/PDY üyesi olmak suçundan 7,5 yıl hapis cezası aldığı öğrenildi.

ÜSTEĞMENİN SORGUSU SÜRÜYOR

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde Bahçecik Cezaevi Komutanı olarak görev Üsteğmen Muhammet A. da gözaltına alındı. Ardışık aramada ankesörlü telefon kullandığı belirlenen Üsteğmen’in sorgusunun devam ettiği belirtildi. Olayla ilgili olarak soruşturmanın sürdüğü, şüphelilerin bazılarının ise itirafçı olmak istedikleri öğrenildi. 

Anahtar Kelimeler:
FETÖCezaeviüsteğmen
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.