Çoklu Baro İsyanı

BARODA ETNİK KORKU

Trabzon Baro Başkanı Avukat Sibel Suiçmez, TBMM gündemine gelen Çoklu Baro Sistemi ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Başkan Suiçmez, 80 baro başkanının bu sisteme karşı olduğunu belirterek, “Çoklu baro düzenlemesinin adalete hiçbir katkı sağlamayacağını, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü ortadan kaldıracak sürece çok önemli katkı verecektir. Çoklu baro adalet hizmetlerinde çözüm sağlamayacak ama çözülme sağlayacağı ortadadır” dedi.Başkan Sibel Suiçmez, “Etnik, dinsel, siyasal ve simgelerle yeni barolar kurulmak için harekete geçildiğini duyuyoruz. Marka tescili için başvuralar var. Dediklerimizin kaçının ortaya çıkacağını bekleyip, görüceğiz” dedi.Toplantıya katılan Trabzon Baro eski Başkanı Veysel Malkoç ise İstanbul ve İzmir’de bazı gruplarını yeni barolar oluşturabileceğini belirterek, “İstanbul’da baro seçimlerinde oluşturdukları gurupların aldıkları oy ortadadır” diye konuştu.

YAŞANAN SÜRECİ ANLATTI

Çoklu Baro Sistemi ile ilgili yaşanan süreci anlatan Başkan Sibel Suiçmez, “Çoklu baroda sadece bizim değil herkesin ortak görüşü ‘Kabul edilemez’ yönünde” dedi. Başkan Suiçmez, “Biz bu süreçte maddeler üzerinde görüş belirtmedik, Zaten ortada teklif olmadığı için görüşülecek madde de yoktur. Daha sonra “baro başkanlarından görüş aldık” açıklaması gerçeği yansıtmamaktadır. Hazırlanmakta olduğu söylenen bu teklifin zamanlamasının, getiriliş biçiminin uygun olmadığını ifade ettik. Çoklu Baro Sistemine, 80 baro başkanının tümünün itirazı var” dedi.

AVUKATLAR KUTUPLAŞACAK

Ülkeye kötülük yapıldığını belirterek Başkan Suiçmez, “Hangi iktidar o dönem iş başındaysa o iktidarlar yakın baroların bulunduğu avukatlar, iyasal baskı ve güç kullanarak mahkemeler üzerinde yaratacağı güçle yargı şekillenecek. Maalesef bundan da en önemli etkilinecek kesim iddia ve karar organları olacaktır. Bundan sonra yargının vereceği her karar siyasal olarak tartışmaya açık olacaktır. Oturulup düşünülse bir ülkeye nasıl kötülük yaparız diye çalışılsa bundan daha çarpıcı bir yöntem bulunamaz diye düşünüyoruz. Bir ülkede vatandaşın adalete güven duygusu yok olursa, bir ülkede adalet yok olursa baştan beri söylüyoruz, o ülkede devlet çöker, devleti ayakta tutmak mümkün olmaz. Çoklu baro hiç bir şekilde fayda getirmeyecek, bağımsız savunmayı ortadan kaldıracağı ve yargıyı tamamen iktidarın gücüne bağlı tutacağı için buna açıkça Trabzon Barosu ve 80 Baro, karşıdır. Bu nedenle tekrar iktidara ve sayın Cumhurbaşkanına buradan son çağrı olarak belirtmek istiyoruz. Çoklu baro düzenlemesini geriye çekin. Bu adalet sistemimize ve ülkemize hiç bir fayda sağlamayacaktır. Hiç bir şey geç değildir. Meclis Genel Kurulundan, bu yasa teklifi bir an önce geri çekilmeli. Toplumsal barışın sağlanmasına katkı sağlanmalıdır. Bunu yapacak olan da iktidar mensupları ve sayın Cumhurbaşkanıdır. Biz buradan öncelikle ilimiz milletvekillerine devamında tüm milletvekillerine sesleniyoruz. Bu yasa teklifine hayır desinler”

SALİH CORA İLE GÖRÜŞTÜ MÜ?

Bir yandaş baro yaratırken onun karşılığında iki üç tane farklı nitelikte barolaranı yaratılmasına sebep olunacağını belirten Başkan Suiçmez, üniter yapıdaki hiçbr ülkede böyle bir şey yok. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ile konuyu görüşüp görüşmedikleri sorulan Başkan Suiçmez, “Bence ona sorun. Uyarıyoruz. Yarın öbürgün aldandım, aldatıldım demez . Şimdiden biz uyarıyoruz. Bunu tüm Trabzon milletvekillerine sorun” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Salih CoraBaroSuiçmez
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.