Dereleri hafriyat tıkadı

DSİ Genel Müdürü Araklı dere yatakları ile ilgili konuştu.

Trabzon’un Araklı ilçesinde 8 kişinin hayatını kaybettiği 2 kişinin kaybolduğu sel felaketi dere yataklarına dökülen hafriyatların ölüme davetiye çıkardığını ortaya koydu. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın “Araklı ilçemizde 3 adet taşkın ve rusubat kontrol projesi hayata geçirilerek taşkın zararlarının azaltılmasında büyük katkı sağlanmıştır. Ancak dere yataklarına dökülen hafriyatlar, dere yataklarının üzerinin kapatılması ve dere yataklarındaki kaçak yapılaşmalar nedeniyle zaman zaman çalışamaz duruma gelmektedir” dedi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Araklı’da yapılan dere ıslah çalışmaları ile ilgili bilgi verirken; Araklı’da dere yataklarına dökülen hafriyatların taşkın ve rusubat kontrolü ile yapılan yapıları çalışamaz hale getirdiğini söyledi.

KAÇAK YAPILAR ÇALIŞAMAZ HALE GETİRDİ

Trabzon’un Araklı ilçesinde "Trabzon Araklı Karadere Vadisi Islahı 2. Kısım" inşaatının devam etmekte olduğunu belirten Müdür Aydın, bugüne kadar Araklı ilçesinde 3 adet taşkın ve rusubat kontrol projesinin hayata geçirilerek taşkın zararlarının azaltılmasına büyük katkı sağlandığını söyledi. Müdür Aydın “Ancak DSİ olarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak adına yaptığımız bu tesislerimiz, özellikle dere yataklarına dökülen hafriyatlar, dere yataklarının üzerinin kapatılması ve dere yataklarındaki kaçak yapılaşmalar nedeniyle zaman zaman çalışamaz duruma gelmektedir. Bu nedenle dere yataklarına izinsiz hiçbir müdahalede bulunulmaması gerekmektedir.” dedi.

YOĞUN ÇABA SARF ETMEKTEYİZ

Bölgede çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini ifade eden Müdür Aydın “DSİ 22. Bölge Müdürlüğü olarak, sorumluluk alanımızdaki illerimizde; Trabzon, Rize, Bayburt, Gümüşhane, Giresun Taşkın Kontrol Projelerimizle taşkın risklerini en aza indirmek için yoğun bir çaba sarf etmekteyiz. Son 3 yılda Trabzon ilinde 27,  Bölge Müdürlüğümüze bağlı illerde 59 olmak üzere toplam 86 adet taşkın ve rusubat kontrol projesi tamamlanmıştır. Halen 78 adet işimiz ise yatırım programında bulunmakta olup, inşaat çalışmaları devam etmektedir.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.