Dolmuşta devrim yaşandı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisine Başkanlık yapan Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, dolmuş modernizasyonuyla ilgili sert tepki gösterdi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisine Başkanlık yapan Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, dolmuş modernizasyonuyla ilgili sert tepki gösterdi. 2020 Yılı Gelir tarifesine ilave yapılması yönünde  Ortahisar ilçesine ait D plakası hariç, T, S ve M plakaların kapasitesi dışında ilave koltuk artırım ücretleri mecliste gündeme geldi. Buna göre D plaka hariç, M plakalı araçlarda ilave koltuk için 10 bin, S plakalı araçlarda 6 bin, harf grubu ticari taksi ve dolmuşlar için 6 bin ücretle fiyatlandırıldı. Bu önergeye itiraz eden İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, “Niye Ortahisar hariç. Dolmuş ya da şoför esnafına çifte standart yapılıyor diye itirazım var. Ya herkesten alacaksın ya kimseden almayacaksın. Adalet herkese eşit olunca adalet olur. T plakalı araçlar J’ye dönüştürüldü ya. T plakalı araç var mı hala? Dönüşmeyen yer varsa onlar ne iş yapacak?” diye sordu.

DÖNÜŞÜMÜ KAVGASIZ HALLETTİK

Trabzon’da dolmuş dönüşümüyle ilgili problem olmadığını bir devrim yaşandığını söyleyen Ataman, “J plakaya dönenler belediye tarafından koltukla alakalı değil. Plaka sayısının sınırlandırılmasıyla ilgili bir durum. Bu ilave koltuklar 5 kişilik de olur, 7 kişilik de. Bunlar da çok pahalı değil. Ancak Trabzon’un dolmuş dönüşümüyle ilgili problemi yok. Trabzon’da dolmuş dönüşümünün bir şekilde halledilmesinden rahatsızlık duyan mı var acaba? Dolmuş meselesini kavgasız, gürültüsüz, yaklaşık bin 300 esnafı ilgilendiren sistemi sorunsuz olarak hallettik. Tenekelerden, yırtık koltuklardan, 12+1 en fazla 3 yaşındaki araçlara dönüşüm olmuştur. Halk tarafından dönüşümle ilgili bir problem duymadım.  Ben esnafla ilgili bir problem duymadım. Herkes yaptığımız bu işten memnun. Şehirde kavga çıkmamasından, bu şehri doğru yönetilmesinden, buna göre doğru bir şekilde karar verilmesinden bir rahatsızlığınız mı var? Koronacılar bu memlekette neden koronavirüs yok diye kavga edecek neredeyse. Bu şehirde bir dolmuş problemi duydunuz mu? Neden 12+1 oldu diyen bir vatandaşa denk geldiniz mi? Pişirilip sürekli önümüze getirilmesinden amaç nedir? Ben bu işin içerisindeyim. 5-6 aydır uğraşıyorum. Şehirde bir dolmuş kültürü var. Ve bu kültür içerisinde şehirde bir dönüşüm oldu. Bir inkılap, devrim oldu. 12+1 dolmuşları kameralı, engelli erişimine sahip araçlar oldu. Hukuk devletine saygı duyacaksak tahditli plakaların hukukun bir parçası olduğuna saygı duyacaksınız. Bu şehrin dolmuş problemi kalmadı. Bu şehrin dolmuş dönüşümü var.” şeklinde açıklamalarda bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.