Eldiven ve maske, virüsü üç gün tutuyor

Doğa ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç. Dr. Coşkun Eruz; eldiven, maske gibi tıbbi atık konusunda vatandaşların duyarlı olması gerektiğini belirterek tehlikeye dikkat çekti. Doç. Dr. Eruz, “kullandığınız eldiven, maske ve yüz perdesi gibi malzemeler, 3 güne kadar virüs taşıyıcısı olabiliyor.” dedi. Erüz, salgından tek başına asla kurtulamayacağımız ve ancak ülke olarak kurtulabileceğimizi hatırlattı. Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç. Dr. Coşkun Eruz; eldiven, maske gibi tıbbi atık konusunda vatandaşların duyarlı olması gerektiğini belirterek tehlikeye dikkat çekti. Doç. Dr. Eruz, “Kullandığınız eldiven, maske ve yüz perdesi gibi malzemeler, 3 güne kadar virüs taşıyıcısı olabiliyor.” dedi

SİZİN İHMALİNİZ BAŞKALARINA BULAŞMASINA NEDEN OLUR

Eldiven, maske gibi tıbbi atık konusunda vatandaşların duyarlı olması gerektiğini belirten Doç. Dr. Eruz, “Virüse temas etmemek, bulaşmasını önlemek için kullandığınız eldiven, maske ve yüz perdesi gibi malzemeler, 3 güne kadar virüs taşıyıcısı olabiliyor. Lütfen kendinizden uzaklaştırdığınız mikropların, sizin ihmalinizden dolayı, hayvanlara ve başka insanlara bulaşmasına neden olmayın.” diyerek, uyarıda bulundu.

ATIKLARI, MİKROP BULAŞMAMIŞ BİR POŞET İLE ÇÖP KUTUSUNA ATINIZ

Kullanılan eldiven ve maskelerin, tıbbi atık kutularına atılması gerektiğini kaydeden Doç. Dr. Coşkun Eruz, “Çevrenizde atık kutusu yok ise, mikrop bulaşmamış bir poşet içine koyup ağzını sıkı bağlamak sureti ile çöp kutusuna atınız. Unutmayınız ki çevremiz; toprak, su, hava temizse bizde temiz ve sağlıklı olabiliriz, lütfen çevreyi kirletmeyiniz.” dedi.

KUL HAKKIDIR

Doç. Dr. Coşkun Eruz, “Kendi canınızı kurtarırken başkalarının sağlığını riske atmak, insani açıdan vicdansızlık, dini açıdan asla ödeyemeyeceğiniz kul hakkıdır. Lütfen dikkatli olalım ve çevremizi uyaralım. Salgından tek başımıza asla kurtulamayız, ancak tüm ülke kurtulursa kurtulabiliriz. Duyarlı olalım lütfen!” açıklamalarında bulundu.

 

Anahtar Kelimeler:
SağlıkHavaCanEldivenMaske
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.