Ford Taunus'u 40 yıl saklamıştı...

Trabzonlu gurbetçi inanamadı! 

Trabzon'dan şaşkına çeviren haber! Olayın kahramanı ise bir gurbetçi vatandaşımız. 1970 yılında Almanya'ya gurbetçi işçi olarak giden Trabzonlu Bahaddin Uysal 40 yıl sonra otomobilini sakladığı yerden çıkardı. Otomobili tuğlaların arasından çıkardığında ise gördüklerine inanamadı! 1970 yılında Almanya'ya giden ve bir süre sonra Ford Taunus marka otomobil alan Uysal, 1979'da Vezirköprü'ye geldi. İlçede arsa satın alıp ev yaptıran Uysal, Almanya'ya döneceği için otomobilini inşaatı devam eden apartmanın giriş katına bırakıp etrafını da duvarla ördü. Otomobilini yıllar sonra çıkardığındaysa kendisi de eşi dostu da inanamadı! 1970 yılında Almanya'ya giden ve bir süre sonra Ford Taunus marka otomobil alan Uysal, 1979'da Vezirköprü'ye geldi. İlçede arsa satın alıp ev yaptıran Uysal, Almanya'ya döneceği için otomobilini inşaatı devam eden apartmanın giriş katına bırakıp etrafını da duvarla ördü.

Trabzonlu gurbetçi inanamadı! Ford Taunus'u 40 yıl saklamıştı...

Zaman zaman Almanya'dan ilçeye gelen ve aracın bakımını yapan Uysal,

Trabzonlu gurbetçi inanamadı! Ford Taunus'u 40 yıl saklamıştı...

otomobilini ise bir daha kullanmadı.Türkiye'ye 1998 yılında kesin dönüş yapan Uysal, otomobilini yine bulunduğu yerden çıkarmadı.Aradan geçen 37 yılın ardından binada onarım yapmayı planlayan Uysal, evin giriş katında tuttuğu otomobilini çıkarmak amacıyla önce duvarları kırdırdı.Uysal, daha sonra çekici yardımıyla otomobilini başka bir garaja götürdü.İlçede akaryakıt istasyonu bayisi bulunan Uysal, "Otomobilim ilk günkü gibi orijinal. Almanya'dan gelirken Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan girerken pasaportumla tescil ettirdiğim plakaları da halen duruyor" dedi.

Trabzonlu gurbetçi inanamadı! Ford Taunus'u 40 yıl saklamıştı...

İlçeye döndükten sonra başka araba aldığını, eski aracını kullanmaya kıyamadığını dile getiren Uysal, otomobilinin bulunduğu yerde bakımını yaptırmayı sürdürdüğünü anlattı.Otomobilinin 40 bin kilometrede ve çalışır durumda olduğunu bildiren Uysal, bundan sonra da aracını kullanmayı düşünmediğini, garajda özenle saklamaya devam edeceğini sözlerine ekledi.sabah

Anahtar Kelimeler:
AlmanyaOtoUysal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.