Güzargâh sorunu yok

Demiryolu Platformu üyesi Şaban Bülbül, konuştu. Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolunda uygulama projelerinin devam ettiğini belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Trabzon-Erzincan Demiryolu Platformu Üyesi Şaban Bülbül, uygulama projesi ihalesi bittikten sonra yapım ihalesine çıkacağını söyledi. Bülbül, “Geri kalan güzergâh tartışmaları bizi ilgilendirmiyor. Bizim ilgilendiğimiz proje budur. Devletimizi yönetenlerde öncelikli güzergâhın bu güzergâh olduğunu belirtmişlerdir. Platform olarak talebimiz Erzincan-Torul-Trabzon bağlantısının öncelikli olarak yapılması ve Trabzon’da da Trabzon Limanı, Yatırım Adası ve Organize Sanayi Bölgesi ile bütünleştirilerek bölgeye katkı sağlamasıdır.” dedi.  Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Trabzon-Erzincan Demiryolu Platformu Üyesi Şaban Bülbül, Erzincan- Trabzon demiryolu ile ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

TRABZON İÇİN OLMAZSA OLMAZ

Şu anda üzerinde uygulama projesi çalışması yapılan Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolunda uygulama projelerinin devam ettiğini belirten Bülbül, “Proje çalışması bittikten sonra fizibilitesi de belli olacak.  Uygulama projesi belli olacak. Belli olduktan sonra da yapım ihalesine çıkılacak. Geri kalan güzergâh tartışmaları bizi ilgilendirmiyor. Bizim ilgilendiğimiz proje bu. Takibini yaptığımız, platform olarak Trabzon için olmazsa olmaz dediğimiz, öncelikli gördüğümüz demiryolu Trabzon-Erzincan Demiryolu.” ifadelerine yer verdi.

ÖNCELİKLİ GÜZERGÂH BU

Bölgenin geleceği için en doğru güzergâhın Erzincan-Gümüşhane-Trabzon olduğunu belirten Bülbül, “Cumhuriyet kurulduğundan bu yana da güzergâh bu şekilde devam etmiştir. Devletimizi yönetenlerde öncelikli güzergâhın bu güzergâh olduğunu belirtmişlerdir. Onun üzerine de uygulama proje ihalesi yapıldı. İnşallah uygulama proje ihalesi bittikten sonra da yapım ihalesine çıkar. Bizim platform olarak talebimiz Erzincan-Torul-Trabzon bağlantısının öncelikli olarak yapılması Trabzon’da da Trabzon Limanı, Yatırım Adası ve Organize Sanayi Bölgesi ile bütünleştirilerek bölgeye katkı sağlamasını bekliyoruz.” dedi.

EN KISA EN RANTABL OLAN HAT BU

Bülbül, “Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana devam eden Erzincan-Trabzon demiryolunun Trabzon’a kazandırılması ve bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak olan demiryolunun Erzincan’a bağlanması en doğru en kısa ve en rantabl olan hattır.  Bu hattın uygulama projesinin yapım çalışması devam etmekte en kısa sürede de yapım ihalesine çıkarak Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesinin içinden başlayarak İngiltere’ye kadar ulaşan demiryoluna bağlanmasını bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.