Hayat Bir Dakika Durdu

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bugün yurdun dört bir yanında olduğu gibi Trabzon’da da anıldı.  Sirenler, Atatürk’ün ölüm saati 09:05’de çalınmaya başladığında Trabzon’da vatandaşlar araçlarını durdurup inerken, yürüyenler oldukları yerde bir dakika bekledi. Polisler, çöpçüler saygı duruşan geçerken, durakta oturanlarında ayağa kalktıkları görüldü. Dolmuştan inenlerin de anında saygı duruşan geçtiği Trabzon’da neredeyse 1 dakikalığına hayat durdu. 

 Sirenler çalınmaya başladığında Körfez Ülkelerinden gelen turistlerin ise şaşkınlığı dikkat çekti. ilk etapta yürüyerek etraflarına bakan turistler ardından vatandaşların ve polislerin saygı duruşana geçtiğini görünce onlarında hareket etmeyerek oldukları yerde bekledikleri görüldü.


 

Anahtar Kelimeler:
AtatürkGaziSirenSaygı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.