Her maskeye güvenmeyin

Gelişigüzel üretilen maskeler insan sağlığını tehdit ederken Hijyenik maskelerin eczanelerde bulunduğunu ifade eden Trabzon Eczacılar Odası Başkanı Çetin Kansız, vatandaşı koruduğu sanılan ancak korumayan maskelere karşı uyardı. Koronavirüs, Türkiye’de 500’ün üzerinde Trabzon’da da 10’un üzerinde can alırken, gelişi güzel üretilen maskeler de insan sağlığını tehdit ediyor. Hijyenik maskelerin eczanelerde bulunduğunu ifade eden Trabzon Eczacılar Odası Başkanı Çetin Kansız, vatandaşı koruduğu sanılan ancak korumayan maskelere karşı uyardı.

HER MASKEYİ KULLANMAYIN

Trabzon Eczacılar Odası Başkanı Çetin Kansız, nano teknoloji olarak üretildiği iddia edilen ancak üretim aşamalarının sosyal medyada dolandığı siyah maskelerle ilgili vatandaşı uyardı. Hijyenik ve sağlıklı maskelerin eczanelerde satıldığına dikkat çeken Kansız, “Sosyal medyada dolaşan görüntülerde de herkesin gördüğü üzere üretilen maskeleri insan gördükçe insanın maske kullanası gelmiyor.  Maske kullanmak lazım. Ancak belgeli, hijyenik maskeler kullanılmalı. O tür şartlarda üretilen maskeleri vatandaşlarımız kullanmamalı.” dedi.

MASKE FİYATLARI ARAŞTIRILMALI

Vatandaşların eczaneleri suçladığını ancak bunun yersiz olduğunu ifade eden Kansız, “Maske fiyatlarının bu hale getirilmesinin nedenleri araştırılmalı. Denetimler kaynaklarda yapılmalı. Kaynaklardan ürünler pahalı çıktığı için vatandaşa da pahalı satılıyor. Eczaneler maskeleri 4 liraya alıyor. Vatandaş 5 liraya satılıyor diye sitem ediyor. Ancak işin arka boyutunu bilmiyorlar. 1.5 liraya alıp da 5 liraya satılmıyor. Devletin birimlerini vatandaşa sağlık bir biçimde ulaşmasının denetlenmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

"NANO TEKNOLOJİ" MASKELER ORTAYA ÇIKTI

Maskenin günlük yaşam için en önemli ürünlerden biri haline geldiği günümüzde özellikle sosyal medya üzerinden "Nano teknoloji" adı verilen siyah renkli maskelerin reklamları çıkmaya başladı. Bu ürünlerin iddia edilen en büyük özelliği ise yıkanarak veya mikrodalga fırında ısıtılarak dezenfekte edildiği oldu.

ÜRETİLDİĞİ SAĞLIKSIZ ORTAM GÖRÜNTÜLENDİ

Ancak bu ürünün paketlendiği ortamda çekilen video; ürünün değil sağlıklı olmasını ne kadar sağlıksız bir şekilde hazırlandığını gözler önüne serdi. Öyle ki paylaşılan videoda; ev ortamında yere oturan ve bazılarının ayaklarının çıplak olduğu görülen bir grup maskeleri elleriyle paketliyor.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.