Heyelanlı mahalle fore kazık ile ayakta tutuluyor

Trabzon’un Sürmene ilçesinde, Devlet Hastanesinin bulunduğu bölgede uzun yıllar önce yaşanan heyelan olaylarının son dönemde tekrar edilmesi üzerine bölge tahliye edildi. Heyelandan zarar gören evleri yıkan Büyükşehir Belediyesi heyelan olaylarını önlemek için harekete geçti. Hazırlanan proje çerçevesinde I. etap fore kazık çalışmaları tamamlandı. I. etapta 23 metre boyunda, 120 cm çapında, 130 adet fore kazık bölgeye çakıldı. Bu çalışma yaklaşık olarak 2,5 milyon TL maliyetle gerçekleştirildi. Şimdi de bölgede yine Büyükşehir Belediyesi tarafından II. etap fore kazık çalışmalarına başlandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Sürmene’nin Soğuksu Mahallesi’ndeki heyelan olaylarının önüne geçmek için seferber olduklarını söyledi. Bölgedeki heyelanın Hastane ve diğer sağlam yapıları da tehdit ettiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Heyelan olaylarının sık sık yaşandığı bir coğrafyada yaşıyoruz. Bunun bilincinde hareket etmeliyiz. Bölgedeki I. etap çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından II. etap çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105