İMAMLAR RAPOR İSTİYOR...

İmamlar rapor istiyor!

TRABZON Aile Hekimleri Derneği (TRAHED) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hakan Uzun, Trabzon’da Aile Hekimlerinden istenilen akıl almaz sağlık raporu isteklerine isyan etti. Dr. Uzun, kendine göre gereksiz gördüğü rapor türlerini sıraladı.

Hangi Camiden İstendi?

Uzun , “Geziye gidebilir”, “Aerobik yapabilir”, “Havuza girebilir” gibi konularda aile hekimlerinden sağlık raporu istenildiğini belirterek, “En son cuma namazında hoca vaazda sandalyede oturarak namaz kılanların sayısı artınca; ‘aile hekimlerinden oturarak namaz kılabilir raporu alsanız iyi olacak’ demiş.” iddialarına yer verdi.

3 Bin 396 Çeşit Talep Geldi

Aile hekimlerinden 3 bin 396 çeşit sağlık raporu talebinde bulunulduğuna dikkat çeken Dr. Uzun “Her kurum Sağlık Bakanlığının bilgisi ve onayı olmadan sağlık raporu talep etmektedir. Bu durumda hem vatandaş hem de aile hekimleri gereksiz yere meşgul ediliyor. Bu durumun düzeltilmesi gerekir.” şeklinde konuştu. Trabzon Aile Hekimliği Uygulaması’nın 10 yılını doldurduğunu belirten Trabzon Aile Hekimleri Derneği (TRAHED) Yönetim Kurulu Başkanı ve Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri (AHEF) Dr. Hakan Uzun, düzenlediği basın toplantısında aile hekimlerinin sıklıkla karşılaştığı problemleri dile getirdi. Aile hekimlerinden istenilen gereksiz raporların kaldırılması gerektiğine dikkat çekti.

TRABZON BAŞARIYA İMZA ATTI

2009 Yılından bu yana Aile Hekimliği Uygulamasının Trabzon’da başarı ile uygulandığını belirten Başkan Uzun, Trabzon ile ilgili verileri paylaştı. Başkan Uzun “85 aile sağlığı merkezinde, 257 aile hekimliği birimi ile 800 bin 731 kayıtlı nüfusa birinci basamak sağlık hizmeti vererek, büyük bir başarı ile uygulanmıştır. Tüm hekimler içinde aile hekimlerinin hasta memnuniyet oranları 2017 yılı verilerine göre, Türkiye ortalamasının ( 87.65) üstüne çıkarak ilimizde 89 bin15 olarak gerçekleşmiştir" dedi.

GEREKSİZ RAPOR İSTEKLERİ KALDIRILMALIDIR

Trabzon’da elde edilen başarıların ilerleyen yıllara taşınabilmesi için bazı olumsuzlukların giderilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Uzun “Gereksiz Sağlık Raporu istekleri kaldırılmalıdır. Birkaç örnek verecek olursak ‘dolabında süt bulundurabilir’, ‘geziye gidebilir’, ‘aerobik yapabilir’, ‘havuza girebilir’, en son cuma namazında hoca vaazda sandalyede oturarak namaz kılanların sayısı artınca, aile hekimlerinden ‘oturarak namaz kılabilir’ raporu alsanız iyi olacak bile demiş. Artık sağlık raporları konusunda bu noktaya geldik. Bu durumun düzeltilmesi için Sağlık Bakanlığının onayı ve algoritması olmadan hiçbir raporun talep edilmemesi sağlanmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
ImamAile Hekimi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.