İş kuyruğunda işkence

Büyükşehir Belediyesinin başvuru banko sayısı düşük olunca

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu TİSKİ bünyesinde 222 personel alımı için yapılan iş başvuruları adeta işkenceye dönüştü. Trabzon Büyükşehir Belediyesi başvuru masalarını ana binadan Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezine taşırken başvuru için sıra bekleyenler ise saatlerce beklemesine rağmen başvuru yapamadı. TİSKİ için bin 500 civarındaki başvuruya karşılık sadece 3 başvuru bankosu kurulması tepkiyle karşılandı. Sabah gelen çoğu genç başvuru yapamadan çaresiz evinin yolunu tuttu. Başvurular 12 Aralık’ta sona erecek.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesine alınacak olan 222 personel için iş başvuruları başladı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tâbi olarak istihdam edilmek üzere memur alımı için başvurular başladı. Büyükşehir Belediyesi bünyesine çeşitli niteliklerde 83 itfaiye eri ve 88 zabıta memuru, Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü bünyesine ise çeşitli niteliklerde 14 mühendis, 2 kimyager, 5 tekniker, 8 teknisyen, 20 V.H.K.İ ve 2 memur olmak üzere toplamda 222 personel alımı için başvurular 5 Aralık itibarıyla başladı.

ÜÇ NOKTADA BAŞVURU ALDILAR

6 Aralık tarihinde başlayan ve 12 Aralık akşamına kadar devam edecek olan başvurularda ilk günkü ciddi yoğunluk dün de devam etti. Trabzon Büyükşehir Belediyesi başvuru masalarını ana binadan Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezine taşırken, başvuru için sıra bekleyenler ise saatlerce beklemesine rağmen başvuru yapamadı. TİSKİ için bin 500 civarındaki başvuruya karşılık sadece 3 başvuru bankosu kurulması tepkiyle karşılandı. Büyükşehir itfaiye ve zabıta alımı için ise iki ayrı odada başvuru bankoları kuruldu. Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi yoğunluktan ötürü saat 20.00’a kadar başvuruları kabul ederken hafta başında banko masa sayısının artırılacağı öğrenildi. İş başvurusu yapmak için sabah saatlerinde gelenlerin çoğu başvuru yapamadan evinin yolunu tutarken pazartesi sabah saatlerinde başvuruların başlayacağı belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.