İşçi hakkı için meydana indiler

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu Adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü Engin Nur, hükümetin işçilerin kıdem tazminatı haklarıyla ilgili çalışması ve Koronavirüs nedeniyle zarar gören işçilerle ilgili açıklama yaptı.

“KIDEM TAZMİNATINA EL UZATILDI”

Hükümetin işçilerin kıdem tazminatına el uzattığını ileri süren ve Koronavirüs zararına dair bütçe isteyen Engin Nur, “Bugünkü siyasal iktidarın işçilerimizin mücadeleyle elde etmiş oldukları kıdem tazminatı haklarına el uzatmasına tepkimizi ortaya koymak istiyoruz. Yine Koronavirüs küresel salgını süresince ülkemizde emeğiyle geçinen tüm halkımızın kayıplarının karşılanması için derhal ek bütçe yapılmasını ve tüm emekçilere ek zam, işsizlere iş, yoksullara kaynak sağlanması talebimizi siyasal iktidara ve kamuoyuna duyurmak için toplanmış toplandık. Bizler bu ülkenin emekçileri ve demokrasi güçleri olarak, emeğin alın terine ve örgütlenme haklarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Elli yıl önce sokaklara taşan umudu hiç soldurmadan büyüteceğiz. Ülkemizde soygun ve sömürüye dayalı vahşi kapitalist düzen sona erinceye kadar, şiddetin, baskının, hukuksuzluğun ortadan kalkıp eşitliğin, özgürlüğün, adaletin laikliğin ve barışın sağlanıncaya kadar ve tam demokrasi kuruluncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
KeskEmekKoronavirüsNur
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.