Kadın doktoru oksijen tüpü ile kovalayan şüpheli adliyede

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi servis polikliniğinde, 26 Nisan Pazar günü meydana gelen olayda, yakınının hayatını kaybetmesi üzerine izole alana girmek isteyen İhsan A., izin verilmemesi üzerine sağlık çalışanları ve özel güvenlik personeliyle tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine de İhsan A., servisteki camları kırıp, oksijen tüpüyle serviste görevli doktor Esra Ersöz Genç’e saldırdı. Özel güvenlik görevlileri ile polis ekiplerince İhsan A. ve bazı hasta yakınları dışarı çıkarıldı. Olayla ilgili hastaneden 'Beyaz kod' verilirken, gözaltına alınan İhsan A., ifadesinin ardından serbest kaldı.

'OKSİJEN TÜPÜNÜ ALIP BİZİ KOVALAMAYA BAŞLADI'

Yaşadığı olayı sosyal medya hesabından paylaşan Dr. Esra Ersöz Genç, hasta yakınlarından birinin oksijen tüpüyle kendisini kovaladığını anlatarak, "Hastanın kalbi son bir defa daha durdu. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hasta yakınları önce zorla kapalı servise girmeye çalıştı, kapılar, camlar kırıldı. Güvenlik ile beraber ben kapının dışında hırpalandık. Sonra servisin iç kapısını da zorla açarak, 5 kişi içeri daldılar. Bizim tulumlarla maskelerle girdiğimiz servise, ellerini kollarını sallayarak girip, sağa sola tekme atarak vefat eden hastanın başına geçtiler. İçlerinden biri eline oksijen tüpünü alıp bizi kovalamaya başladı. O tüpü bize takacakmış, polis geldiğinde öyle diyordu. Beni servisten nasıl çıkardılar bilmiyorum" ifadelerinde bulundu.

'ÖFKEME MANİ OLAMADIM'

Şüpheli İhsan A., gözaltına alındığı sırada polise verdiği ifadesinde, babasının ölüm haberiyle sinir krizi geçirdiğini ve öfkesini kontrol edemediğini belirterek, "Doktora fiziksel bir saldırım olmadı. Babamın öldüğü haberi üzerine sinir krizi geçirdim. Babamın ölüm nedeniyle ilgili bazı sorularımız oldu, bunun üzerine gerginlik yaşandı. Öfkeme mani olamadım. Doktora saldırım olmadı" dedi.

YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

Saldırıdan sonra gözaltına alınıp serbest bırakılan İhsan A. hakkında dün Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeniden gözaltı kararı verildi. Karar doğrultusunda Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İhsan A.'yı Sürmene ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı. İhsan A., sorgusu için Taksim Polis Merkezi'ne götürüldü.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

'Kasten yaralama', 'tehdit' ve 'kamu malına zarar verme' suçlarından hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan İhsan A., ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Anahtar Kelimeler:
SürmeneDoktorKadınTıp
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.