Kanuni Bulvarı’nın önemi kalmayacak

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Muzaffer Aydın, Trabzon’un çevre yolu ve ulaşım ana planı olmadan yapılan parça parça projelerin kentin şehir içi trafiğini rahatlatmayacağını açıkladı. Çömlekçi’ye planlanan çift tüplü tünelin yanlış karar olduğunu savunan Aydın, “Çare çevre yoludur. Eğer bu tüneller yapılırsa Kanuni Bulvarı’nın hiçbir önemi kalmayacak. Trabzon’un ulaşım ana planı olmadan yapılan tüm yatırımlar beklenen faydayı sağlamayacaktır. Sürekli yeni yollar, yeni tüneller arayışı içinde olacağız.” dedi.

 “PARÇA PARÇA PROJELERİN KİMSEYE FAYDASI OLMAZ”

Çömlekçiye yapılacak çift tüplü tünel Ortahisar Belediye Meclisinde gündem olmuş, iktidar ve muhalefet parti üyeleri tarafından Büyükşehir Belediye Meclisinde tartışılıp karara bağlanması gerektiği yönünde görüş belirtilmişti. Planlara işlenmek isteyen çift tüplü tünel için Aydın, “Ortada tünel ile ilgili olumsuz bir durum var. Biz İMO olarak her zaman şunu söylüyoruz. Trabzon’a Ulaşım Master Planı yapılmasıyla yapılacak olan tüm projeler bu plan dahilinde yapılmalıdır. Parça parça yapılan projelerin hem maliyetleri çok yüksek oluyor hem de faydası az oluyor. Sonuçta atıl oluyor. Bir plan dahilinde görüşülüp karar verilmesi lazım. Parça parça projeler önümüze çıkarılarak kimseye danışılmadan uygulanıyor. Devletin Karayollarının uyguladığı politika bu şekilde sanırım. Dileriz Ortahisar Belediye Meclisi bu tüneller konusunda çok ciddi çalışma yapar. Bu yanlıştan da dönülür diye düşünüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

"YANLIŞ KARAR MECLİSTEN DÖNSÜN”

Çevre yolu yapılmadığı sürece ne kadar tünel açılırsa açılsın Trabzon’un şehir içi trafiğinin rahatlamayacağını dile getiren Aydın, “İnat edilip de çevre yolu yapılmazsa böyle çok daha tünel yapılır Trabzon’da. Veya yapılmaya kalkışılır. Çare çevre yoludur. Çevre yolu yapılmadığı sürece biz 5 yılda bir böyle tünelleri yeni yolları yapmaya alışacağız. Eğer bu tüneller yapılırsa Kanuni Bulvarı’nın hiçbir özelliği, önemi kalmayacak. Mecliste tartışılıp bu yanlış karardan döner umarız.” şeklinde açıklama yaptı.

 

Anahtar Kelimeler:
Inşaatçömlekçiçevre
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.