KATAR'DAN TRABZON'A DİREKT UÇUŞ BAŞLIYOR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Katar'la hava taşımacılığı konusunda mutabakata vardıklarını belirterek, "İstanbul ile birlikte,Trabzon, Adana, Bodrum ve Antalya’ya da hava taşımacılığı yapılması için mutabakata vardık, o da başlayacak" dedi.

Havacılık sektöründe THY ve KATAR Hava Yolları’nın marka olduğunu kaydeden Bakan Arslan şimdilik sadece İstanbul ile birlikte 5 vilayete izin verdiklerini kaydetti. Katar Trabzon’a Uçacak KATAR Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Jassim Ahmet Al Sulaiti ise iki ülke arasındaki ticaretin kolaylaştırılması ve çeşitlendirilmesinin kendiler açısından memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Sulaiti, “KATAR Hava Yolları ayrıca Türkiye’den 5 şehir daha uçuş için izin almış bulunmaktayız. Bugün özellikle elektronik ticaret meselesini açmış bulunuyoruz. Çok mutluyum ki bunu başlatıyoruz ve ilk kez de Katar’la Türkiye arasında olacak olgu bu.” diye konuştu.  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Katar'la hava taşımacılığı konusunda mutabakata vardıklarını belirterek, "İstanbul ile birlikte,Trabzon, Adana, Bodrum ve Antalya’ya da hava taşımacılığı yapılması için mutabakata vardık, o da başlayacak" dedi. Geçen hafta Doha limanının kardeş liman olması için iyi niyet mektubu imzaladıklarını da hatırlatan Bakan Arslan, “Bilgi ve iletişim teknoloji arasında iletişim sağlanması amacıyla daha önce malumat imzalamıştık, onun gereğini yapmak üzere süreçleri devam ettiriyoruz. Ayrıca karayolu taşımacılığı, gerekse kombine taşımacılığı yönünde süreçleri devam ettiriyoruz. Daha önce de ifade etmiştik, Türkiye, Katar, İran üçlü transit taşımacılığıyla ilgili süreçleri devam ettiriyoruz. Havacılık sektöründe de THY ve Katar Havayolları marka olmuş şekildeler. İstanbul ile birlikte Trabzon, Adana, Bodrum ve Antalya’ya da hava taşımacılığı yapılması için mutabakata vardık, o da başlayacak” diye konuştu. Son 15 gün içerisinde Katarlı Bakan ile 3 kere görüştüğünü belirten Bakan Arslan, ulaştırma ve haberleşme bakanlarıyla büyük işbirlikleri gerçekleştirdiklerini, özellikle e-ticaret platformları adı altında çok mesafe kat ettiklerini söyledi.

Katar Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Jassim Ahmet Al Sulaiti ise iki ülke arasındaki ticaretin kolaylaştırılması ve çeşitlendirilmesinin kendiler açısından memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Sulaiti, “Katar hava yolları ayrıca Türkiye’den 5 şehir daha uçuş için izin almış bulunmaktayız. Bugün özellikle elektronik ticaret meselesini açmış bulunuyoruz. Çok mutluyum ki bunu başlatıyoruz ve ilk kez de Katar’la Türkiye arasında olacak olgu bu. İki ülke arasındaki ikili ticareti pozitif yönde etkileyecektir. Çok yakın bir süre içerisinde de bir anlaşmaya daha imza atacağız. Bize bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105