Katarakt hastalarına ışık olacaklar...

İHH’nın Afrika’da başlatacağı “Katarakt Projesi”nin startı, Bakan Soylu tarafından Trabzon’da verilecek.

Trabzon İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Zühtü Kalma, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla başlatacakları katarakt projesiyle bin hastanın ışığa kavuşmasını sağlayacaklarını belirtti. Kalma, düzenlendiği basın toplantısında, İHH'nın dünyanın birçok yerinde katarakt, su kuyusu, yetim çalışmaları, kriz ve savaş bölgelerindeki insani yardım ve kalıcı eserler yapım faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

TRABZON İHH 42 ADET SU KUYUSU AÇTIRDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir hayır projesi için Trabzon’a geleceğini belirten Başkan Kalma, İHH’nın Trabzon’da yaptığı projelerle ilgili bilgi verdi. Kalma, “Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği olarak Trabzon'daki 605 yetimimize sponsorluk sistemi ile destek vermekteyiz. 61 ihtiyaçlı, çoğu yetim üniversite öğrenimi gören öğrencimize burs vermekteyiz. Bu güne kadar 42 adet su kuyusu açtırarak bölgedeki çoğu Afrika Kıtası olma üzere içme suyu sıkıntısına çare bulunmasına katkıda bulunduk. Arakan'da, Filistin'de, Suriye'de, Yemen'de, Somali'de ve birçok ülkede insani yardım çalışmalarımız İHH Vakfı kanalıyla devam etmektedir.” diye konuştu.

MAZLUMLARA SAHİP ÇIKAN BAKAN’IMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ

Geçen yıl 17 Şubat tarihinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hamiliğinde Somali'nin başkenti Mogadişu'da 120 yetim kız çocuğunun barınacağı bir yetimhane yaptırdıklarını belirten Başkan Kalma, “Bu yıl da özellikle Afrika Kıtası’nda yaygın olan ve her yaş grubunda görülen katarakt projesi çalışması gerçekleştirmek istiyoruz. Afrika Kıtası’nda yaklaşık 7 milyon insan dünyayı buzlu camın arkasında görerek hayatına devam etmektedir. Katarakt projemizi Sayın İçişleri Bakanı’mız Süleyman Soylu'nun hamiliğinde bu pazar saat 19.30'da Zorlu Grand Otelde gerçekleştireceğimiz toplantı ile başlatmak istiyoruz. 1000 katarakt hastasının ışığa kavuşması için düzenleyeceğimiz bu programa bütün Trabzonlu gönüldaşlarımızı bekliyoruz. Ülkemizdeki huzur ve güvenin devamı için gösterdiği olağanüstü gayreti yurt dışındaki mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimiz için de gösteren Sayın Bakan’ımıza da bu hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederiz ” ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.