Kim doğru söylüyor...

Maçka’da halkın sağlığını hiçe sayılıyor, yapılan açıklamalar kafaları karıştırıyor. Trabzon Sağlık Müdürlüğü, içme suyunda uygunsuzluk tespitleri yaptıklarının belirterek, 5 Ağustos tarihinde TİSKİ'ye bildirdiklerini açıkladı. Büyükşehir bu açıklamadan iki gün sonra sağlık müdürlüğünü yalanlayarak, şebeke sularında sorun olmadığını savundu. Maçka halkı, hastaneye kaldırılan 400’e yakın kişiyi görmezden gelen ve tehditkar açıklama yapan belediyeden, içme suyunda bir sorun olmadığını gösteren raporlarla açıklanma yapmasını istiyor.

YİNE ELİMİZE YÜZÜMÜZE BULAŞTIRDIK

Trabzon’un Maçka İlçesi’nde ishal ve kusma şüphesiyle 398 kişi hastaneye giderek tedavi oldu. Maçka Ömer Burhanoğlu FTR Hastanesi’nde yaşanan yoğunluk nedeniyle acil serviste görevli doktor ve personele takviye yapıldı. Yaşanan salgının ardından açıklama yapan Sağlık Müdürlüğü önce olayı turist ishali olarak geçiştiren bir açıklama yapmıştı. Bu açıklamadan bir süre sonra sağlık müdürlüğü içme suyu şebekesinden alınan numunelerde uygunsuzluk tespit edildiği yönünde bir açıklama yaparak, halkı uyarmıştı.

MÜDÜR İZİNDE, HABERLERE TEPKİ VAR

Göreve yeni başlayan TİSKİ Genel Müdürü iznini geçirmek üzere Elazığ’a gitmiş, kurumun hiçbir yetkilisi yaşananlarla ilgili bir açıklama yapmaktan kaçınmıştı. Salgının ardından hastaneler dolup taşınca, gazetelerde haber oldu.  Eleştirileri kabullenemeyen büyükşehir sağlık müdürlüğünün yaptığı açıklamadan 2 gün sonra açıklama yapma gereği gördü. Maçka’da yaşananları görmezden gelinen açıklamada, haberi yapanlar tehdit edildi.

Sağlık müdürünün açıklaması:

07/08/2019 tarihi itibari ile Maçka Ömer Burhanoğlu FTR Hastanesi Acil Servise saat 24:00’dan bu yana toplam 389 hasta müracaat etmiştir. Acil Servise müracaat eden 217 vatandaşımız bulantı kusma şikâyeti olduğu tespit edilmiştir. İl Sağlık Müdürümüz Dr.Hakan USTA 07.08.2019 tarihinde saat 22.00-23.30’da Maçka Ömer Burhanoğlu FTR Hastanesi’ne tespitlerde bulunmuştur. Acil servise gerekli personel ve malzeme desteğinin kısa sürede sağlanması noktasında yardımcı olmuş ve acile başvuran hastaların tedavi süreçlerini yakından takip etmiştir. Şikâyetler sıklıkla gece ve sabah saatlerinde başlamıştır. Hastalarımızda seyrek de olsa ateş ve ishal şikâyeti saptanmış, kanlı ishal şikâyeti olmamıştır. Hastalarımızın tamamına semptomatik tedavi verilerek hastalar 08.08.2019 tarihinde Saat 01:10 itibari genel durumu iyi olarak taburcu edilmiştir. Bugün de 45 vaka gelmiş olup şu an için vaka gelişi normale dönmüştür. Konu ilgili Maçka ilçesinde 05/08/2019 tarihli alınan su numunelerinde bazı odaklarda numune uygunsuzlukları saptanmış, aynı tarihli klor seviyelerinde de uygunsuzluklar tespit edilmiştir. TİSKİ yetkilileri ile irtibata geçilmiş ve gerekli çalışmaların yapılması istenmiştir. Maçka ilçesinde olayla ilgili gerekli saha çalışması ve incelemesine devam edilmektedir.

Belediyeden yapılan açıklama:

Trabzon Büyükşehir Belediyesi içme suyunun kirli olup olmadığına yönelik açıklama yaptı. Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, "Kentimizde şebeke sularının temizliği ile ilgili olarak, bazı internet haber siteleri ve sosyal medya hesapları aracılığıyla çeşitli spekülasyonlar yapılmaktadır. Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşumuz TİSKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından, kurumun sorumluluk alanı içerisinde bulunan şebeke sularının tamamı; kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik kontrollere tabi tutulmakta olup, klor kontrolleri de düzenli olarak yapılmaktadır. Şebeke sularımızla ilgili olarak, insan sağlığını tehdit edecek hiçbir husus yoktur. Art niyetli haber ve paylaşımları yayanlar hakkında hukukî süreç başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.