Kurallara uymazsan vakalar artar

SBÜ Rektör Yardımcısı Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Koronavirüs tablosunda vaka oranının artması nedeniyle değerlendirmelerde bulundu. Vatandaşları dikkatli ve ciddi olmaya davet eden Aydın, aksi halde kötümser tabloların ikinci dalgayla geri döneceğini dile getirdi.

VAKA ORANI ARTTI

Vaka oranlarının 5 Haziran’a oranla 14 Haziran’da arttığına dikkat çeken Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, “Günlük test yapılan şüpheliye vaka oranı 5.06.2020 tarihinde yüzde 1.61, 14.06.2029 tarihinde yüzde 3.24. Yani iki kat artmış... İyimser durmaya çalışan arkadaşlar lütfen dikkat...

Hayata iyimser bakalım ama sonuçlara ciddi bakalım... Normal iniş sürecinde bugünlerde rakamlar 500’ler civarında beklenirken dün üç katı daha yüksek bin 500’ler civarında oldu.  Virüs ve rakamlar bize daha ne desin. Kurallara uyma oranınız azaldıkça benim sayılarım ve sizin vakalarınız artar diyor. Sağlık Bakanı “Dünkü vaka tablomuz, salgının ciddiyetini koruduğu gerçeğiyle hepimizi yüzleştirdi” derken, birçok bilim kurulu üyesi ve bilim insanı artışlarda endişe edici bir durum yok diyerek milleti normalleştirmeye devam ettiriyor... Neresinden tutsam bilemedim.” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
AydınEnfeksiyonSBÜ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.