Mimarlar Odası umutsuz 

TMOBB Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Gürol Ustaömeroğlu “Dolmuş da modernizasyon” sürecinin ardından alınan kararın sadece dolmuşları yenilemek olduğunu, ulaşım master planı çerçevesinde herhangi bir gelişme kaydedilmediğini söyledi. Ustaömeroğlu, dolmuş sistemini,  toplu taşımacılığının bel kemiği olarak gören projelerin Trabzon’u geleceğe taşımayacağını söyledi.

“DÖNÜŞÜM KENTSEL BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI”

Dolmuş sisteminde yaşanan değişikliklerin kentsel beklentileri karşılamayacağını belirten Başkan Ustaömeroğlu, “Sistemin 17+1 veya 12+1 olması konunun özünü etkilememektedir. Yıllarca Trabzon’un toplu taşıma anlayışının üniversite destekli bilimsel bir ulaşım master planı çerçevesinde kökten değiştirilmesi gereğini belirtmemize rağmen gelinen son nokta sadece dolmuş taşıtlarının yenilenmesidir.” diye konuştu.

“TRABZON ELİNDEKİ SON TARİHİ FIRSATI KAÇIRMAK ÜZERE”

Dönüşüm ile ilgili verilen kararın ardından Trabzon’un elindeki son tarihi fırsatı da kaçırmak üzere olduğuna dikkat çeken Başkan Ustaömeroğlu, “Lastik tekerlekli araçların ısrarla toplu taşımada yer alması düşündürücüdür. Belediyeye ait otobüs sayısında artış ile hafif raylı sistem beklentisi varken tam tersi belediye otobüs sayısı azaltılan ve hafif raylı sisteme dirsek çeviren bir uygulama söz konusudur. Ne yazık ki hafif raylı sistem kulaklarda hoş bir seda olarak kalmaktadır.” diyerek, sitem de bulundu.

“BU PROJELER ŞEHRİ GELECEĞE TAŞIMAYACAK”

Hafif raylı sistemin yanı sıra hızlı deniz taşımacılığının da hiç gündem olmadığını belirten Başkan Ustaömeroğlu, “Oysa bu konuda uzun yıllara dayanan önerilerimiz mevcuttur. Güney platolara dolmuş ve teleferik ile ulaşım değerlendirilmemektedir. Bisiklet özendirilmemektedir. Metronun adı dahi anılmamaktadır. Dolmuş sistemindeki taşıtların kalitesinin artırılması memnuniyet verici olmakla beraber dolmuş sistemini Trabzon Toplu Taşımacılığı’nın bel kemiği olarak gören projeler bu kenti geleceğe taşıyamayacaktır.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
BelediyeDOLMUŞTMOBB
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.