Nakliyeciler sitesi isyanda

Trabzon Nakliyeciler Sitesinde hizmet veren firmalar, sitenin harabe olması nedeniyle elverişsiz çalışma koşullarına isyan ederek Trabzon Büyükşehir Belediyesine dönüşüm çağrısında bulundu. Büyükşehir Belediyesine yapılan müracaattan sonuç olamayan site sakinleri çözüm bekliyor. Trabzon Nakliyeciler Sitesinde hizmet veren firmalar, sitenin harabe olması nedeniyle elverişsiz çalışma koşullarına isyan ederek Trabzon Büyükşehir Belediyesine dönüşüm çağrısında bulundu.

Nakliyecilerin içerisinde yer aldığı sit alanının küçük ve elverişsiz olduğunu anlatan nakliye firması sahibi Kadir Yamak, “Burası İstanbul’dan Trabzon’a esnaflara gelen malların nakliyat ambarlarıdır. Aşağı yukarı biz 1980’den beri buradayız. Tabi o zamanlarda bu mekân şehir dışı olarak kabul ediliyordu. O yüzden ambarları buraya taşıdılar. Daha önce şehrin muhtelif yerlerindeydi. O zamanlar bu mekân küçük kamyonlar için uygundu. Şimdi teknoloji gelişti. Araçlar büyüdü. Artık bize tırlar geliyor. Tabi haliyle alanımız bize yetersiz kalıyor. Aşağı yukarı biz Trabzon piyasasının yüzde 60-70’ine hitap ediyoruz. Bütün ticari emtialar ambarlar vasıtasıyla kargoların dışında ambarlara gelir. Kargolar daha sonra yapılandılar. Bizim dede mesleğimiz. Buradaki fiziki durumumuz elverişli değil. Eski bir yapılaşma. Belediyenin mülkiyesinde burası. Zamanında belediyeye müracaatlarımız oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na da müracaatımız oldu. Başkan yardımcısıyla görüştük. Dilekçelerimizi verdik. Buradaki durumumuz biraz sıkıntılıydı diye dilekçelerimizde var. Gelip baktılar. Ama her gelen Başkan bizi tatmin edici bir adım atmadı. Şuan burada ikamet ediyoruz. Alt yapısı yok. Her hangi bir sosyal tesis yok. Mescidimiz yok. İtfaiyeyle bitişiğiz. Bu tür zaruri ihtiyaçlarımızı itfaiyede görüyoruz. Kadınlar için uygun koşullu lavabolar yok. Bu şekilde sıkıntılı idare ediyoruz. Biz istiyoruz ki, mevcut alan iyileştirilsin. İyi, sağlıklı koşullarda hizmet verelim.” şeklinde ifade etti.

SİTEYE GİREN ARAÇ GERİ GELEREK ÇIKIYOR

Siteye tek giriş olduğunu ve çıkışın mevcut olmadığı için yaşanan trafik sorununu aktaran Yamak, “Örneğin 16 metre tırı biz içeri sokuyoruz. Sitenin içerisinden geri geri çıkarıyoruz. Akşamüzeri hemen girişte karayolun trafiğini engelliyoruz.” diye konuştu.

BELEDİYENİN BİLE BİZİM BURADA OLDUĞUMUZDAN HABERİ YOK

Nakliye firması sahibi Tuncay Yüngül, “1981 yılında buraya geldim. O zamanki şartlara göre yerimiz yeterliydi. Aradan 35 yıl geçti. Vasıtalar tır oldu. Artık buraya sığmıyoruz. Fiziki şartlarımız uygun değil. Zeminimiz toprak. Asfalt dökülemedi bir türlü buraya. Çatılarımız akıtıyor. Ofislerimizde haddinden fazla rutubet var. Lavabolarımız hiç hijyenik değil. Burayı bir dönüştürseler kullanıma elverişli hale gelecek. “Nakliyat ambarları’ yazan bir tabelamız bile yok. Kamyonetçiler durağına mesela asılmış tabela. Burası bir ambar. Bütün Trabzon’a hitap ediyor. İlacı, gıda maddeleri buradan gidiyor. Envai çeşit şeyler taşıyoruz. Belki belediyenin bile bizim burada olduğumuzdan haberi yoktur. Buraya İstanbul, Ankara, Gaziantep, Denizli’den her türlü madde geliyor. 15 yıldan beri belediye bizi buradan çıkaracağını söylüyor. Biz de çıkacağız diye hiçbir müdahalede bulanamıyoruz. Bir yer bile göstermediler. Bizi diyelim çıkardılar. Biz nereye çıkaracaklar? Bizi buradan çıkarmayıp burayı dönüştürmelerini istiyoruz.” şeklinde belirtti. Yüngül konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: “Çalışma şekilleri artık değişti. Digital olarak yapmamız gereken şeyleri eski usullerle yapmaya devam ediyoruz. Buranın alt yapısı olmadığı için bilgisayarlarda işlem yapamıyoruz.” diyerek sitem etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.