Orman yangınlarında tazminat cezası...

Trabzon'daki orman yangınlarında tazminat cezası...

Trabzon’da 11 ilçede 37 ayrı noktada yangına neden olan sorumsuz vatandaşlar, hem cezai işleme tabi tutulancak hem de masraflar için tazminat ödeyecek.  Trabzon’da geçtiğimiz ay 11 ilçede, 37 ayrı noktada meydana gelen örtü yangınlara neden olanlar bedelini ödeyecek. Faili belli olanlar hakkında hukuki süreç başlatılırken sorumsuz vatandaşlara bir darbe de tazminat talebiyle geldi. Orman Bölge Müdürlüğü söndürme ve ağaçlandırma masraflarının temini için tazminat talep etti. Faili belli olmayanlarla ilgili ise araştırmalar sürüyor. 

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Cemil Pehlevan, “Yangınlar nem oranının düşüklüğüyle birlikte vatandaşlarımızın bilinçsizliği sonucu çıkmıştır. Yangınların olduğu zamanlar nem oranı çok düştü. Bunun nedeni de iklim değişikliğidir. İklim değişikliğine hazırlıklı olmalıyız ve vatandaşlarımızı bilinçlendirmeliyiz. Daha büyük faciaların önüne ancak bu şekilde geçebiliriz” dedi.  
 

Anahtar Kelimeler:
YangınOrmanTMMOB
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.