Paniğe gerek yok çaresiz değilsiniz

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Özlü, “Bu kritik dönemi atlatacağız” dedi

EVE GİDİNCE ÖNCE BANYOYA GİRİN

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Türkiye'nin en kritik dönemde olduğunu vurgulayarak, yapılması gerekenlere dikkat çekti. Özlü “Sokaktan geldikten sonra ilk yapmamız gereken banyoya koşmak. Çünkü bir tehdit var ve herkese olan bize de olabilir. Ama bu tehditle başa çıkabilmek için gerekli silahımız temizliktir. Onun için paniğe de gerek yok çaresiz değiliz.” dedi.

KRİTİK DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

Salgının ikinci döneminde olduğumuzu ve bunun en kritik dönem olduğunu kaydeden Prof. Dr. Özlü, “Bunu iyi atlatabilirsek çok travma yaşamadan bu süreci geçeriz. Vakalarımız var ama hepsi ithal. Yerli lokal bulaşma ile bir vakamız yok. Demekki olay hala kontrolümüz altında. Böyle devam edersek, çok hasar olmadan atlatabiliriz. Herkesin bu duyarlılığı sürdürmesi gerekir” dedi. Ülkemizde korona virüs nedeniyle bir kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Türkiye'nin en kritik dönemde olduğunu vurgulayarak, yapılamsı gerekenlere dikkat çekti. Özlü “Sokaktan geldikten sonra ilk yapmamız gereken banyoya koşmak. Çünkü bir tehdit var ve herkese olan bize de olabilir. Ama bu tehditle başa çıkabilmek için gerekli silahlara sahibiz. Onun için paniğe de gerek yok çaresiz değiliz.” dedi.

“ŞU ANDA BULAŞ ZİNCİRİNİN KIRILMASI GEREKİYOR”

Panik gerek olmadığını belirten Prof. Dr. Özlü  “Salgının ikinci dönemindeyiz bence bu en kritik dönem. Türkiye bu dönemi iyi atlatabilirse çok travma yaşamadan çok bedel ödemeden bu süreci yönetebiliriz. Şu anda bulaş zincirinin kırılması gerekiyor vakalarımız var ama bunların hepsi ithal vaka. Şuanda yerli lokal bulaşma ile gelen vaka yok. Halen olayın kontrol altına olduğunu gösteriyor. Böyle yavaş seyirli olursa eğer çok hasarlı olmayabilir.” diye konuştu.

“PANİĞE GEREK YOK ÇARESİZ DEĞİLİZ”

Kimsenin güvende olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Özlü,  “Burada neler yapılacağı belli aslında hep söyleniyor fakat vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olması ve tavsiyelere kesinlik uyması gerekiyor. Kimse güvende değil. Yani hiç kimse bana bir şey bize bir şey olmaz diye düşünmesin. Çünkü bir tehdit var ve herkese olan bize de olabilir. Ama bu tehditle başa çıkabilmek için gerekli silahlara sahibiz. Onun için paniğe de gerek yok çaresiz değiliz.” dedi.

“SOKAKTAN GELDİKTEN SONRA İLK YAPMAMIZ GEREKEN BANYOYA KOŞMAK”

Sokaktan eve girdiğimizde ilk yapmamız gerekenin banyoya koşmak olduğunu belirten Özlü, “Zorunla haller dışında evden çıkmamız gerekiyor. Sokaktan geldikten sonra ilk yapmamız gereken banyoya koşmak. Eve gelir gelmez herhangi bir yere oturmadan banyoya girmek elleri yıkamak temizlenmek gerekirse banyo yapmak.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
BilimDönemözlüLokal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.