PROJE TAMAM YA TRAFİK!

Trabzon yeni otogar projesinin görselleri dün sosyal medya hesaplarından paylaşılarak duyuruldu. Trabzon Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu ve CHP’li Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, Değirmendere havzasında yapılacak olan projenin yerinin tartışılacağını belirtirken trafiğin keşmekeş olabileceğini değerlendirdi.

Trabzon’un yeni bir otogara kavuşmasını olumlu bulan ancak Değirmendere’deki trafik yükünün hafifletilmesi konusunda bir çalışma yapılıp yapılmadığını soran Ustaömeroğlu, “Değirmendere trafiğinin karmaşasından terminal binasının uzaklaşması olumlu bir hareket. Fakat terminal trafiğinin yarın tekrar Değirmendere trafiğine katılma durumu söz konusu. Otobüsleri Değirmendere’den bypass edebilecek bir şehir planlama çalışması var mı ellerinde? Güney Çevre Yolu, Kanuni Bulvarı’na katılım planı var mı? Şehircilik anlamında katılım gerçekleştirilmezse trafik anlamında sürdürülebilirliği yok. Trafiği yine Değirmendere’den çıkartamıyorsunuz. Değirmendere havzası nasıl değerlendirilecek, sosyal alanlar yapılacak mı, çekicilik anlamında nasıl çalışmalar yapılacak bilmiyoruz. Yarın terminal projesini destekleyecek proje var mı bilmiyoruz.” şeklinde açıkladı.

Otogar projesinin görsellerde olduğu gibi gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusundaki çekincelere cevap veren Ustaömeroğlu, “Bu projenin yarın bir değişikliğe uğrayacağını düşünmüyorum. Bina projeleri öngörülen şekilde yapılıyor. Ancak peyzaj projeleri çok değişikliğe uğruyor. Bir Değirmendere vadisi için yeşil alanlar olabilir diye düşünmüştük. Değirmendere ile ilgili çok proje üretildi şimdiye kadar. Hayalden öteye geçmedi. Yeşil alanlar, kentsel dönüşümler vs… Değirmendere’de böyle bir proje tasarısı var mı? Eğer varsa bu yapılacak olan terminal projesi nereye oturtturulacak? Projesi değil ancak yeri tartışılacaktır.  Yeni bir proje kazandırılmıştır Trabzon’a. Bunun için destek veririz.” diye konuştu.

CHP’Lİ ŞAHİN 3 ADIMDA OTOGAR PROJESİNİ ELEŞTİRDİ

CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, Değirmendere havzasında yapılacak olan otogarın yanlış yerde yapıldığını ileri sürerek tarihi köprünün üzerinden geçecek kadar derenin taştığını belirterek, “Burada otogar yapıyorsunuz. Birincisi yer seçimi çok yanlış. 40-50 yılda bir dere taşkınlığı faciaya neden oluyor. Alan dar. Trabzon gibi bir yere 17 dönümlük değil 50 dönümlük arazi gerekiyor.  İkincisi yap-yık, yap-boz ben bu işe çok kızıyorum. Orada daha yeni 30-35 milyon para harcanarak destek hizmetleri müdürlüğü kurdular. Şimdi bunlar çöpe atılıyor. Trabzon’a Cumhurbaşkanı’ndan gelen paralar yok oluyor. Neden? Çünkü yıkılıp çöpe atılıyor. Biz de devlet adamlığı yaptık. Bu ne sorumsuzluktur. Kimliğimi bir kenara bıraktım bir vatandaş olarak üzülüyorum. Üçüncüsü trafik meselesi… Zaten orada var olan trafik yoğunluğuna bir yoğunluk da siz oluşturuyorsunuz. “ şeklinde eleştirilerini sıraladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.