SALGININ ÖĞRETTİKLERİNİ ANLATTI

Bilim Kurul Üyesi salgının bize kazandırdıklarını ayrıntılarıyla açıkladı

Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs salgınının insanları neler öğrettiğini açıkladı. Prof.Dr. Özlü, krizlerin bir fırsat olduğunu bildiğimizi söyledi.

“BU KRİZDEN ÇOK İYİ KANIMLA ÇIKMALIYIZ”

Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Tevfik Özlü uluslararası krizde koranavirüs salgının insanlara daha önceki dünyanın güvensiz ve çok kolay kırılabilir bir dünya olduğunu gösterdiğini ve böyle bir dünyada yaşayamayacağımızı görmüş olduğumuzu açıkladı. Krizlerin fırsata dönüştüğünü bildiğimizi belirten Özlü, salgının bize kazandırdıklarını ayrıntılarıyla açıkladı. Prof.Dr. Özlü, “Uluslararası küresel bir kiriz yaşıyoruz. Çok iyi kazanımla çıkmalıyız ki, zahmete ve bedellere değsin” dedi.

“SOSYAL MESAFE KAVRAMINI ÖĞRENDİK”

İnsanların birbirine bir iki metreden daha yakın olmanın güvenli olmadığını gördüğümüz belirten Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Tevfik Özlü, “Sosyal mesafe kavramını ve dokunmanın riskler taşıdığını öğrendik. Ellerimizi sık sık sabunla yıkamayı, dış yüzeylerin güvenli olmadığını, herkesin tuttuğu yerlerin riskle olduğunu, kalabalık sokakların, caddelerin, kahvehanelerin, futbol maçlarının ve mitinglerin güvenli olmadığını öğrendik. Evde güvende olabileceğimizi evlerimizin sığınak olduğunu ailenin değerlerini öğrendik. Herkesin bulunduğu yerlerde bulunmanın riskler taşıdığını anladık” dedi.

“RİSKLER KARŞISINDA FİKİRLERİMİZ OLDU “

Yaşarken maruz kaldığımız riskleri öğrendiğimiz belirten Özlü, yaşadığımız riskler karşısında fikir sahibi olduğumuzu söyledi. Prof.Dr. Özlü, “Sağlık kuruluşlarının ne kadar öncelikli önemli olduğu keşfettik. Tarımın, gıdanın, dezenfektenin ve kimyasal sanayinin, kargonun, ülkelerin gıda üretebilmesinin önemini öğrendik” dedi. Paranın gücünün insanları koruyamayacağını farkına vardığını belirten Özlü, Gerçek sebep olmadan hastaneye gitmememiz gerektiğini, hastanelerin hastalık bulaştıran yerler olduğunu öğrendiğimizi söyledi.  

NELERİ ÖZLEDİĞİMİZİ ANLATTI

Prof.Dr. Tevfik Özlü insanların günlük hayatta değer vermediği bazı şeyleri bu süreçte özlediğini anlattı. Prof.Dr. Özlü, “Doğanını değerini, güneşi, rüzgarı, ağaçları ve çiçekleri özledik. Günlük hayatta fark etmediğimiz güzelliklerin farkına vardık. Neyin daha değerli olduğunu dünyayı kimlerin ayakta tuttuğunu anladık” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
AğaçözlüSalgınKüresel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.