salih cora

AK PARTİ Trabzon Milletvekili Salih Cora, milletvekili oylarında HDP’yi destekleyerek Meclise sokan CHP’nin partisine ihanet ettiğini söyledi. CHP’nin HDP’ye koltuk değneği olduğunu kaydeden Cora, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da destek verdi. CHP’lilerin Bakan Soylu’ya yönelik tepkilerine sert yanıt veren Cora “Terörün kökünü kazıyan büyük bir mücadele ortaya koyan Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ‘ya bunların laf söyleme nasihat etme hakkı yoktur. Onun neler yaşadığını biz biliyoruz. Her zaman yanındayız.” diye konuştu.

AK PARTİ Trabzon Milletvekili Av. Salih Salih Cora yaptığı açıklamada, “CHP yönetimi partisine ihanet etmiştir. HDP’ya koltuk değneği olmuştur. Kılıçdaroğlu yenildikçe yenildi. Partiden kovsalar gitmez” dedi. HDP’nin CHP marifetiyle TBMM’ye girdiğini ifade eden Milletvekili Cora, “24 Haziran seçimleri tarihi bir seçimdir. Kimlerin kimlerle beraber olduğunu, nerede saf tuttuğunu alenen gördük. CHP tarihin en büyük siyasi hatasını yapmıştır. Bitmek üzere olan HDP’ye can suyu verilmiş, Düşmekte olan bir partiye koltuk değneği olmuş, barajda boğulurken can simidi göndermiştir. Teröristlerin sözcülüğünü yapan bir siyasi partiye sırf AK Parti zarar görürsün diye arka çıkmıştır. HDP’nin ülke genelinde aldığı oyları incelediğimizde bu gerçek ortaya çıkıyor. En güçlü oldukları yerlerde oy kaybederken en zayıf oldukları yerde kimin oyları ile yükseldiler. HDP oylarını arttırdığı illerde hangi partinin oyları düşmüştür. CHP bunun özeleştirisini yapmalıdır. Atatürk’ün kurduğu partiyi ne hale düşürdüler. Kimin tarafından işgal edildi. Her seçim yenileceksin ama koltuğu bırakmayacaksın. Kılıçdaroğlu yenildikçe yenildi. Ancak yenilgiyi hep başarı olarak gördü. HDP ye emanet oy vermeyi maharet sayıp partisine ve ülkesine ihanet edenler artık kabahatlerini gizleyemezler. Biz bunu seçim sürecinde de bu gerçekleri söyledik. Şimdi hangi yüzle şehit cenazelerine gelecekler. Terör canımızı yakarken, ocaklara ateş düşürürken, aslan gibi evlatlarımızı bizden koparırken itiraz etmeyenler, üzüntümüzü paylaşmayanlar bugün Süleyman Soylu’ya topyekûn hücum etmeye başladılar.” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı’nın CHP’ye yönelik söylemlerinin arkasında olduklarını söyleyen Milletvekili Salih Cora, “İçişleri Bakanımız fotoğrafı gayet açık ve net gördü. Ne olur bizi eleştirin dedi. Ancak eleştirirken bu terör örgütlerini cesaretlendirmeyin dedi. Bunlarla gizli ittifak yapmayın dedi. Şimdi bakanımızın yaptığı açıklamayı bir başka tarafa çekiyorlar. Bir taraftan PKK’lıları sandıkta sevindirirken diğer taraftan şehit cenazelerinde protokole geçip timsah gözyaşı dökmenize müsaade etmeyiz diyor. CHP’nin Terörle mücadele karşısında samimi olmadığını mert davranmadığını ifade etti. Bakanımızın yaptığı açıklamayı hala anlamayanlar var. Terörle mücadele ederken bir siyasi partinin sandıkta yaptığı ihanetini ifşa etmiştir.

AK Parti’ye oy verdi diye hainler tarafından İnfaz edilen ağrılı kardeşimizin akan kanında PKK kadar HDP’nin; HDP kadar CHP’nin de Sorumluğu vardır. Dolayısı ile PKK ile omuz omuza gezenlerin yeri şehit cenazeleri değildir. Onların adresinin neresi olduğu net bir şekilde ifade edilmiştir. CHP’liler bu hainleri partilerinden kovmalıdır. Kılıçdaroğlu’nun CHP’ye de bu ülkeye de bir faydası yoktur. Terör örgütüne mavi boncuk dağıtanların şehitlerimizin aziz ruhlarına saygısızlık yapmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Terörün kökünü kazıyan büyük bir mücadele ortaya koyan Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ‘ya bunların laf söyleme nasihat etme hakkı yoktur. Onun neler yaşadığını biz biliyoruz. Her zaman yanındayız” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.