Sokağa çıkma yasağı uygulanmalı

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya hükümete çağrı yaptı

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Bilim Kurulunun sokağa çıkma yasağı için hükümete tavsiyede bulunduğunu ve sokağa çıkma yasağının tüm toplumu kapsaması gerektiğini savundu

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Bilim Kurulunun sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi için hükümete tavsiyede bulunduğunu ileri sürdü. Hükümetin buna uygun bütçe yapısı olmadığı için sokağa yasağa çıkma yasağını uygulayamadığı yönünde değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Ahmet Kaya,  sokağa çıkma yasağı uygulanacaksa bütün topluma uygulanması gerektiğini savundu. Milletvekili Kaya, “Çok sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Allah insanlığın yardımcısı olsun. Ben de konunun uzmanlarının Bilim Kurulunun önerilerine göre yaşamımı sürdürüyor, evde kalıyorum. Pandeminin önlenebilmesi için evde kalınması hepimize birinci tavsiye niteliğinde. Herkes kendi OHAL’ini uygulasın diye öneriler var. İnsanlık tarihinin böyle zor günlere alışması lazım. Akıl ortaklığı içinde toplumsal kaynaşmayla zor süreci geçireceğiz diye inanıyorum. Toplumu paniğe sevk edecek söylemlere karşı herkesin dikkatli olması lazım. Ben inanıyorum ki bu zor günlerde geçecek. Bu sürecin kısa ya da uzun sürmesi bizlere bağlı. Toplum sağlığını düşünerek tedbirlere uymak gibi zorunluluğumuz var. Bana bir şey olmaz diyen birçok insan bu hastalıkla cebelleşebiliyor.” dedi.

DEVLETİN TOPLUMU KORUMA GÖREVİ VAR

Koronavirüs’le mücadelede devlete büyük iş düştüğünü kaydeden Milletvekili Kaya, “Devletin toplumu korumak gibi bir görevi var. Birinci öncelik devlete düşüyor. Yapılan iyi işlerde var fakat birtakım eksiklikler olduğu kanaatindeyim. Eleştirmek anlamında söylemiyorum, eleştiri zamanı da değil. Bunu biraz geç algıladık gibi. Geç algıladığımız için Umre ziyaretine izin verdik. Umreden gelenleri karantinaya almadık, toplum içinde serbest gezme imkanı tanıdık. İran’dan gelen misafirlerde gereken hassasiyet gösterilmedi. Çin ve İran bu işin merkezi konumundaydı. Mülteciler var. Türkiye Avrupa’ya geçişlerin güzergahı haline geldi. Yurt dışından gelen ve karantina altına alınmayanlar var.” serzenişinde bulundu.

YASAK TÜM TOPLUMA UYGULANSIN

Koronavirüs’le mücadeleye ilişkin süreci yakından takip ettiğini kaydeden Milletvekili Kaya, “Bu işin uzmanı arkadaşlarımla konuşuyorum. Bilim Kurulunu takip ediyorum. Duyduğum kadarıyla, net olmamakla birlikte, aldığım bilgiye göre, Bilim Kurulu üyesi profesörler kesinlikle sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi gerektiği kanaatini hükümete iletmişler. Aldığım haber bu yönde. Bilim Kurulu böyle bir öneriyi hükümete iletmişse hükümet yetkilileri neden bu karara uymuyorlar? Olağanüstü hal ilan edilirse hükümetin birçok yükümlülüğü olacak. Bunun hükümete birçok getireceği sorumluluk var. Sanırım ona uygun bir bütçe yapısı yok.Muhtemel olarak söylüyorum. Belki konunun uzmanları çıkarlar bu konuya ilişkin açıklama yaparlar.Kısıtlayıcı bir sokağa çıkma yasağı ile konuyu aşmaya çalışıyoruz. Evde 65 yaş üstü birey var ona evde otur diyoruz ama evin diğer gençleri sokakta. Tedirginler yaşam motivasyonları azalıyor. Evde durma halleri onları sıkıntıdan hasta edebilir. Sokağa çıkma yasağı uygulanacaksa bütün topluma uygulanmalı.” değerlendirmelerinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
ChpKayaBilimKoronavirüs
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.