Sokaktan al haberi

AK PARTİ GENEL MERKEZİ REVİ KARARINI VERDİ Mİ VERMEDİ Mİ?

AK Parti Trabzon İl Kongresi 25 Mart’ta yapılacak. Kongreye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

Trabzon teşkilatları ise tarih belirlendikten sonra yeni il başkanının kim olacağı yönünde bir merakını gidermeye çalışıyor.

Genel Merkez, mevcut İl Başkanı Haydar Revi ile ‘devam’ diyecek mi yoksa başka bir il başkanı mı bulacak?

İşte herkes bu sorunun cevabını arıyor.

Revi eğer göreve devam edecekse yönetiminden önemli bir bölümünün yeni yönetimde olmayacağı kesin. Bazı isimler görev verilse de o yönetime girmekten yana değil. Hatta yeni bir il başkanı arayışına girdiler bile. Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve milletvekillerinin tamamıyla yaptığı görüşmede muhtemelen il başkanlığı konusu da görüşülmüştür. Sonuç ne çıktı bunu kimse bilmiyor. Katılanlar da zaten söylemiyor. Net bir isim çıksaydı bu teşkilatlara duyurulurdu diye tahmin ediyoruz.

Bize öyle geliyor ki il kongresine kadar Trabzon’da her türlü gelişme yaşanabilir.

*

AK PARTİ’DE HANGİ İLÇE BAŞKANI İL BAŞKANLIĞI İÇİN NABIZ YOKLUYOR?

AK Parti’de geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ekseninde yaşanan gelişmelerden sonra AK Parti’de dengeler bir anda alt-üst oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan ve milletvekilleriyle yaptığı toplantıda “Artık Trabzon’da kavga istemiyorum” şeklinde kesin talimat verdi. Ancak ‘Trabzon’da bu kadar kavga yaşanırken AK Parti İl Başkanı ne yaptı?’ sorusu da kafalara takılmadı değil. Tahminimiz odur ki genel merkez bu noktada bir çalışma yapacaktır.

AK Parti Trabzon İl Başkanlığıyla ilgili geçtiğimiz günlerde yaşanan video hadisesinden dolayı bazı yöneticilerin rahatsızlığını iletmiştik. Özellikle muhafazakarlığıyla bilinen yöneticiler oldukça rahatsız olmuş. Bu nedenle de Haydar Revi’ye karşı bir bayrak açıldığı duyumları alıyoruz.

Muhafazakârlığıyla bilinen bir ilçe başkanının il başkanlığına adaylık için nabız yoklamaya başladığını hatta 10’a yakın ilçe başkanından destek aldığını öğrendik. Şimdilik ismini açıklamayacağız. Çünkü görüşmeleri devam ediyor. Mutlaka İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve milletvekilleriyle de bir görüşme yaptıktan sonra net kararını verecektir. Ancak bu ismi en kısa zamanda sizinle paylaşacağız.

*

CHP’DE YAVUZ KARAN RÜZGARI ESİYOR… 2019’DA BU RÜZGAR ESMEYE DEVAM EDER Mİ?

Eski Trabzon CHP İl Başkanı Yavuz Karan’ın yıldızı yeniden parladı.

Son Kurultay’da önemli bir başarıya imza atarak Parti Meclisi’ne seçilen Yavuz Karan, şimdilerde ilçeleri gezerek teşkilatlara teşekkür ediyor.

Yavuz Karan, kendine hedef koydu. Önce Ortahisar’da kendine yakın bir ismin seçilmesinde aktif rol aldı. Ardından bazı ilçelerde de bunu başardı. Ancak Akçaabat’ta küçük bir kazaya uğradı ve kaybetti.  Fakat İl Başkanlığı seçimlerinde desteklediği isim olan Güzide Uzun’un seçilmesi kendisini rahatlattı.

O rahatlıkla CHP Parti Meclisi’ne aday oldu ve seçildi.

Şimdi yeni hedefine kilitlendi. 2019 seçimlerinden birinci sıradan milletvekili adayı olmak istiyor.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in yeniden Trabzon Milletvekili olacağını düşünmüyoruz. Yeniden milletvekili olsa bile başka bir ilden girecektir. Volkan Canalioğlu yeniden milletvekili olmayı deneyecektir. Ancak Canalioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na da niyetlenebilir.

Bunu zaman gösterecek.

Ancak en güçlü adayın Yavuz Karan olacağını düşünüyoruz.

*

MHP’DE TRABZON BİRİNCİ SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI KİM OLUR?

MHP’nin Kurultayı 18 Mart’ta Ankara’da yapılacak.

AK Parti ile ‘Cumhur İttifakı’ kuran MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, muhtemelen yeniden genel başkan seçilecek.

Genel Merkez yönetimine Eski Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu’nun girebileceği duyumlarını aldık.

Ancak MHP’de en çok merak edilen soru, 2019 Başkanlık Seçimlerinde Trabzon’da birinci sırada hangi isim olacak?

Bahçeli’ye sonsuz bir sadakatle hareket eden ve şimdilerde ilçe ilçe gezip ‘Cumhur İttifakı’nı anlatmaya çalışan İl Başkanı Nihat Birinci’nin 2019 seçimlerinde milletvekili adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Ancak ibre yeniden Süleyman Latif Yunusoğlu’na da dönebilir. Tabi bu arada MHP’de önemli bir yer edinen Eski İl Başkanı Muhammet Öztürk de Genel Merkez tarafından milletvekili adayı gösterilebilir. Şimdilik bu üç isim en iddialı isimler olarak görünüyor

 Dengeleri değiştirebilecek bir başka gelişme de Trabzon’un iki seçim bölgesine ayrılması planı. Bu gerçekleşirse dengelerin daha da değişeceği kesin.

*

İYİ PARTİ İL BAŞKANI HASAN SAKA ÜYELİK İÇİN NASIL BİR DAVET YAPTI? NASIL BİR İTİRAZ GELDİ?

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Hasan Saka, bir yandan 10 Mart’ta yapılacak kongre hazırlıklarını sürdürürken diğer yandan da yeni üyeler için yoğun bir çalışmanın içine girdi.

Saka, sosyal medyadaki hesabından dikkat çeken bir üyelik çağrısı yaptı. Saka, şunları söyledi:

“SEVDAMIZ SİZSİNİZ!!!

MHP’li, CHP’li, AK Partili, ANAP’lı, Demokrat Partili ve daha sayamadığımız tüm iyiler.. Vatan ve milletin kurtuluşu, memleketin yeniden imarı, barışın, hoşgörünün, sevginin hakim olması... Hukukun üstünlüğü, liyakatin esası ve insanı merkeze koyan anlayışa hizmet için.. Kuvai Milliye ruhuyla yola çıktılar ve İYİ Parti’de etle tırnak oldular. Haydi sen de gel! Yüreğini yüreğimizin üstüne koy, elimizden tut ve güzel yarınlara hep beraber yürüyelim, var mısın?”

İYİ Parti’nin şu anda ne kadar üyeye ulaştığını bilmiyoruz ama üye kayıtlarına itirazlar yok değil.

Baştan beri İYİ Parti oluşumunda yer alan ancak yönetimde görev verilmeyen bazı isimler kongre öncesi üyelik kayıtlarının anti-demokratik olduğunu iddia ediyor.

Bakalım Hasan Saka bu işe ne diyecek?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.