Sorumluluk artık yerel yönetimlerin

KTÜ’lü Prof. Dr. Özlü, yapılan kısıtlamaların denetlenmesi konusunda yerel yönetimlere büyük görev düştüğünü söyledi. Bilim Kurulu üyesi ve KTÜ Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Kovid-19 salgınında vatandaşlara yüklenen sorumluluğun artık illerdeki yönetimlerde olduğunu ve sıkı denetime dikkat çekti. Özlü, “Hep diyoruz ya ‘vatandaşımız aman sokağa çıkmasın’. Vatandaşa yüklüyoruz sorumluluğu. Şimdi yapılan kısıtlamalardan sonra illerdeki yönetimlere büyük görev düşüyor. Sadece vatandaşa değil.” dedi.

YEREL YÖNETİMLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Türkiye’de can almaya devam eden Kovid-19 salgını nedeniyle Cumhurbaşkanı Bilim Kurulu üyelerinin tavsiyeleriyle önlem ve kısıtlamaları artırdı. Aynı zamanda İl Pandemi Kurullarına yetki veren Cumhurbaşkanı, şehre mahsus özel tedbirlerin alınabileceğini karara bağlamıştı. Getirilen bu kısıtlamalara dikkat çeken Özlü, artık sorumluluğun yerel yönetimlerde olduğunu ve denetimlerin sıkı bir şekilde yapılması tavsiyesinde bulundu. Özlü, “Türkiye’de vaka sayıları artmaya devam ediyor. Henüz vaka sayılarındaki artışı durağan hale getiremedik. Dikkatli olmamız gereken dönemdeyiz. Henüz kontrolü kaybetmedik ama ne olacağı belirsiz. İzolasyon çok önemli. Getirilen kısıtlamalara uyulması lazım. Hep diyoruz ya ‘vatandaşımız aman sokağa çıkmasın’. Vatandaşa yüklüyoruz sorumluluğu. Şimdi yapılan kısıtlamalardan sonra illerdeki yönetimlere büyük görev düşüyor. Sadece vatandaşa değil… Valilikler, kolluk kuvvetleri, emniyet, belediye bu kısıtlamalara uyma konusunda sıkı denetimler yapmalıdır. Uymayanlar olursa uyarmalılar. Gerekirse yaptırımlar uygulamalılar. Vatandaşın sokağa çıkma gibi yasaklamalar ya da iller arası geçişler konusunda denetimlerini mutlaka iyi yapmalarını öneriyorum. Bu yasaklara uymayanlar olursa onları da uyarmalarını, ikaz etmelerini gerekirse yaptırımı uygulamalarını tavsiye ediyorum. Bu dönemde artık sadece vatandaş değil bu işin sorumlusu kamudaki görevliler de bu sürecin yönetiminden sorumlu hale geldiler bu kısıtlamalar sayesinde. Salgının bu iki hafta içerisinde hızı kesilebilirse ne kadar etkili olacağını görebileceğiz.” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.