Soylu "24 saatte 55 terörist etkisiz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin terörle mücadele çok ciddi bir temizlik çalışması yaptığını söyledi. Bakan Soylu etkisiz hale getirilen teröristlerden 4'nün gri listede yer aldığını açıkladı.

4 ilçeden 207 muhtarla buluştu

Trabzon'un Maçka, Arsin, Yomra ve Ortahisar ilçelerinin muhtarları ile bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütüne uzun zamandır ilk kez böyle bir ders verildiğini ileri sürdü. Bakan Soylu, "Derecik'te karakol noktalarının Irak sınırına mesafe 50 metre 20 metre. Irak tarafındaki kamplardan gelmek suretiyle, sisten ve ağaçlık alandan istifade ederek böyle bir sızma gerçekleştirmek istemişler. Ama tarihi bir cevap aldılar" dedi. 

Tüylerim diken diken oldu

Bir günde 55 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Bakan Soylu, "Orada o mücadeleyi gerçekleştiren evlatlarımızın anlattıkları tüylerimi diken diken etti. Göğüs göğüse mücadele etmişler. Biri canlı 8'i etkisiz olmak üzere Tunceli'de, 11 tanesi de Besler Dereler dediğimiz mevkide, Tunceli'deki 9 tanesinin 4'ü de gri listede. Yani oradaki yönetici pozisyonunda olanlar. Orada epey zamandan beri güvenlik kuvvetlerimiz ciddi bir temizlik gerçekleştiriyor. Nazımiye tarafındaki olanlarla da bir şekilde bir temizlik daha gerçekleşmiş oldu. Biraz daha rahatlatmış olduk" diye konuştu. Bakan Soylu şehitleri rahmet ailelerine ise başsağlığı diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.