SÖZÜNÜN ERİ ÇIKTI

AYVAZOĞLU, YENİLENECEK OLAN İSTANBUL SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ NE SÖYLEDİ?

Türkiye'nin İstanbul için beklediği karar çıktı. Yüksek Seçim Kurulu İstanbul'da seçimler ile ilgili kararı verdi. YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar verdi. YSK’nın bu kararın ardından iktidar ve muhalefet milletvekillerinden açıklamalar peş peşe geldi. Muhalefet karara tepki gösterirken AK Partili vekillerden “adalet yerini buldu” açıklamaları peş peşe geldi. YSK’nın kararı ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu “Adalet yerini buldu. Milletin gerçek iradesi tecelli edecek ve hak sahibine teslim edilecek inşallah. Haydi İstanbul. Haydi Fatih'in rüyası. Hayırlara vesile kıl Ya Rab” ifadelerine yer verdi.

***

ZORLUOĞLU BEŞİRLİ’DE SAHİLE AKAN LAĞIM İLE İLGİLİ NE DEDİ?

Trabzon’da sosyal medyayı en iyi kullanan isimlerin başında yer alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, kendisine sosyal medyadan sıkıntılarını ulaştıran vatandaşlara kısa süre içerisinde dönüş yapıyor. Bu hareketiyle takdir toplayan Başkan Zorluoğlu, vatandaşın sorunuyla da yakından ilgilenmeyi ihmal etmiyor. Zorluoğlu ve Beşirli’de yaşayan bir vatandaş arasındaki yaşanan diyalog ise bunun son örneği oldu. Beşirli sakinlerinden bir vatandaş “Sayın Başkanım Beşirli sahilinde lağım suları denize dökülüyor. Bu durum kötü kokuya sebebiyet veriyor. Ne yazık ki sahillerimiz hep dolgu. Gülcemal projesiyle daha çok denize uzak kalacağız. Bu proje onaylanırken halka neden hiç danışılmadı?” diye sordu. Vatandaşa kısa sürede dönüş yapan Başkan Zorluoğlu “Değerli Kardeşim, Beşirli’deki kötü kokuyu ortadan kaldırmak için gerekli çalışmayı başlattık, sorunu çözüyoruz. Gülcemal’i halkımızla denizi buluşturacak şekilde revize edeceğiz. Trabzon bölgenin en güzel sahiline kavuşacak. Bize biraz zaman tanıyın lütfen” cevabını verdi.

***

CHP ESKİ İL BAŞKANI GÜNGÖR SEÇİMİ KARARINI NASIL YORUMLADI?

CHP Trabzon Eski İl Başkanı Turgay Güngör, YSK’nın İstanbul’da seçimlerin yenilenmesine ilişkin kararına tepki gösterdi. Tepkisinde YSK Başkanı Sadi Güven’in 2014 yılındaki seçim sonuçlarına yönelik imzasının bulunduğu resmî belgede geçen, “Kesinleşmiş seçmen listelerinin yeniden incelenmesi mümkün değildir. Mazbatanın iptali istenemez... Yolsuzluk tespit edilirse, seçim yenilenmez, yolsuzluk yapanlar ceza mahkemesinde yargılanır” ifadelerini örnek gösteren Güngör, söz konusu kararı halkın egemenliğinin yok sayılması olarak tanımladı.  Güngör, “YSK, AK Parti ve MHP itiraz başvurularını görüşerek, İstanbul seçimleri için iptal kararını 7-4 çoğunlukla aldı. Hukukun ayaklar altına alındığı, demokrasinin olmadığı, özgürlüklerin ve halkın egemenliğinin yok sayıldığı, tek adam hanedanlığının egemen olduğu bu ülkede yaşamaktan artık zül duyuyorum. Yazıklar olsun.” dedi.

***

REVİ, SEÇİM ÇALIŞMALARINA İLİŞKİN NE DEDİ?

AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, YSK’nın aldığı karar neticesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Seçimlerinin yeniden yapılacağını duyurmasının ardından çalışmalara en yakın zamanda başlayacaklarını duyurdu. Cumhur İttifakının MHP’li İl Başkanlarının seçime yönelik bir toplantı üzerinde durduğunu ifade eden Haydar Revi, yapılacak olan bir planlama ve program ile seçimi değerlendireceklerini ve seçimin kazanılması noktasında ellerinden geleni yapacaklarını duyurdu.

***

MUSTAFA BIYIK, SÖZÜNÜ TUTTU

Kendisine gelen tebrik çiçeklerini bir süre önce satışa sunan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, sözünü tutarak elde ettiği geliri Yomra Merkez Ortaokulu’na bağışladı. Okul müdürü ve öğrencileri ile bir araya gelen Bıyık “Eğitime imkânlarımız ölçüsünde daima katkı verme gayretinde olacağız” dedi. 2019 Yerel Seçimlerinde Yomra Belediye Başkanı seçilen Bıyık, kendisine gelen tebrik çiçeklerini bir süre önce satışa sunarak gelirini Yomra’da bir okula bağışlayacağını söylemişti. Sözünü tutarak elde edilen geliri Yomra’da bir okula bağışlayan Başkan Bıyık’a minik öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Başkan Bıyık “Daha önce açıkladığım gibi şahsıma gelen tebrik çiçeklerini satarak elde ettiğim geliri, eğitim hizmetlerinde kullanılmak üzere Yomra Merkez Ortaokulu’na bağışladım. Bu vesile ile okulumuzu ziyaret ettim. Trabzon genelinde yapılan değerlendirmede ‘yılın okulu’ seçilen Yomra Merkez Ortaokulu’nun tüm öğretmen, öğrenci ve velilerini kutlarım. Değerli Okul Müdürümüz Sayın Kenan Çiçek Bey’den okuldaki yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi aldım. Geleceğimizin mimarı öğrencilerimizle sohbet ettim. Eğitime imkânlarımız ölçüsünde daima katkı verme gayretinde olacağız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.