Suiçmez olayı kınadı

Kafayı eteğe takan hakim açığa alındı

MAHKEME SALONUNDA ETEK BOYU TARTIŞTI FOTOĞRAF ÇEKTİRTMEK İSTEDİ

Kartal Anadolu Adliyesi, 2. İş Mahkemesi'nde görülen bir duruşmada mahkeme hâkimi Mehmet Yoylu, kadın Avukat Tuğçe Çetin’in etek boyunun avukatlık mevzuatına aykırı olduğunu savunup, fotoğrafını çektirmek istedi. Avukat Tuğçe Çetin ise bunu reddetti. HSK, hakimi açığa aldı.

TACİZ VE ŞİDDETTİR

Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez yaşanan olayı kınadı. Suiçmez, “İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi Hâkimi’nin kadın meslektaşımızın kıyafetine karışarak, işlem yapması; kürsüden meslektaşımıza ve mesleğimize yönelik bir taciz ve şiddettir.” diyerek hakime tepki gösterdi.

MAHKEME SALONUNDA  ETEK BOYU TARTIŞDI

Kartal Anadolu Adliyesi, 2. İş Mahkemesi'nde görülen bir duruşmaya erkek hâkimin, kadın avukatın mini eteğine verdiği tepki damga vurdu. Tutanaklara da yansıyan olayda; kadın Avukat Tuğçe Çetin beyanda bulunacağı sırada, mahkeme hâkimi Mehmet Yoylu, avukatın etek boyunun 15 santimetre yukarıda olduğunu ve bu hali ile avukatlık mevzuatına aykırı davrandığını savundu. Mahkeme hâkimi bununla da yetinmeyerek, davacı avukatına meslektaşının etek boyu hakkında fikrini sordu. Davalı avukatı ise, “Özgürlük alanı ile ilgilidir. Müdahale edilmemesi gerekir” dedi. Mahkeme hâkimi, avukatın etek boyunun çok kısa olduğunu ve yanlış anlaşılmaya vesile olmaması için avukatın etek boyunun fotoğraflanmasını istedi. Avukat Tuğçe Çetin ise bunu reddetti. Tüm bu ifadeler ise tutanağa geçti.

HAKİM AÇIĞA ALINDI

HSK, Hakim Mehmet Yoylu’nun açığa alındığını duyurdu. HSK tarafından yapılan açıklamada: “Anadolu Adliyesi Hakimi Mehmet Yoylu hakkında yürütülen soruşturma sırasında düzenlenen Müfettiş ön raporu HSK’ya ulaşır ulaşmaz olağanüstü toplanan HSK 2. Dairesince değerlendirilmiş, ilgili hakimin tüm davranışları,önceki disiplin işlemine konu eylemleri nazara alınıp, bulunduğu hal üzerine göreve devamının yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceği kanaatine varılarak 2802 sayılı yasanın 77 maddesi uyarınca, tedbiren görevden uzaklaştırılmasına karar vermiştir. Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyulur.” denildi.

TRABZON BAROSU KINADI

Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez de yaşanan olayı kınadı. Baro adına açıklama yapan Suiçmez, “İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi Hâkimi’nin kadın meslektaşımızın kıyafetine karışarak, işlem yapması; kürsüden meslektaşımıza ve mesleğimize yönelik bir taciz ve şiddettir. Hâkimin bu tavrı; kadına yönelik ayrımcılığın ve cinsiyetçi yaklaşımın hâkim aracılığı ile yargıya yansımasıdır. Hâkimin bu tutumu hâkimlik mesleğine ve etik kurallarına aykırıdır. Trabzon Barosu olarak; kadına karşı ayrımcılığın önlenmesi mücadelemizi sürdüreceğimizi ve kadın meslektaşımızla dayanışma içinde olduğumuzu bildiriyor, Hâkimin HSK tarafından derhal tedbiren görevinden el çektirilmesini talep ediyor, sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.