Suud krizi tartışılıyor

RİYAD Ticaret Odası tarafından yayımlanan yazı ve paylaşılan TV görüntülerde “Türkiye’ye gitmeyin” çağrısı Trabzonlu turizmcilere ikiye böldü. Bazı turizmciler ciddi anlamda sektörün etkileneceğini düşünürken bazı turizmciler ise Suudi Arabisatan’da bu tür açıklamaların her yıl yapıldığını söyledi. Uzungöl’de Acenta İşletmeciliği yapan Ahmet Akyüz, “Bireysel anlamda gidin deniyor ama ne kadar engel varsa çıkarıyorlar. THY, Flynas gibi hava yolları ‘Trabzon uçuşumuz var’ diyemiyor” derken; Zorlu Otel İşletme Müdürü Ali Şahin “Etkileyeceğini zannetmiyorum.  Her yıl bu tür açıklamalar yapılsa da insanlar istediği gibi seyahat edip, tatilini yapmaya devam ediyor” dedi.  Riyad Ticaret Odası tarafından yayımlanan yazı ve paylaşılan TV görüntülerde “Türkiye’ye gitmeyin” çağrısı Trabzonlu turizmcilere ikiye böldü. Bazı turizmciler ciddi anlamda sektörün etkileneceğini düşünürken bazı turizmciler ise Suudi Arabisatan’da bu tür açıklamaların her yıl yapıldığını söyledi. Uzungöl’de Acenta İşletmeciliği yapan Ahmet Akyüz, “Bireysel anlamda gidin deniyor ama ne kadar engel varsa çıkarıyorlar. THY, Flynas gibi hava yolları ‘Trabzon uçuşumuz var’ diyemiyor” derken; Zorlu Otel İşletme Müdürü Ali Şahin “Her yıl bu tür açıklamalar yapılsa da insanlar istediği gibi seyahat edip, tatilini yapmaya devam ediyor” dedi.

HAVA YOLLARI ‘TRABZON UÇUŞUMUZ VAR’ DİYEMİYOR

Suudi Arabisatan’da Türkiye’ye karşı şu anda ciddi olumsuz bir çalışma yürütüldüğünü belirten Akyüz “Acentelerin hepsine Türkiye’ye satma yasağı koyuyor. Nasıl bir yasak koydu derseniz. Türkiye ile ilgili hiç kimse tanıtım çalışması yapamıyor. THY’nin flamaları dahil şu anda çıkarıldı. Kamuoyuna ‘Türkiye ile hiçbir sıkıntımız yok’ diye açıklamalar yapıp, acentelere ‘Türkiye’ye gitmek isteyecekler gitsin ama siz kesinlikle satmayacaksınız’ deniyor. Hatta Flynas ‘Trabzon’a uçuyoruz’ diyemiyor. Türkiye, sosyal medya, reklam, bilboardlar hiçbir yerde reklam yapamıyor”  dedi.

PAZAR BAŞKA ÜLKELERE KAYDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR

Suudi Arabisatan’da bazı acentaların Türkiye biletlerini iptal edip, uçuş paralarını geri iade ettiğini belirten Akyüz “Bireysel anlamda gidin deniyor ama ne kadar engel varsa çıkarıyorlar. THY, Flynas gibi hava yolları ‘Trabzon uçuşumuz var’ diyemiyor. Sezon başından beri söylüyoruz, bu durum turizm sektörünü ciddi anlamda etkileyecek. Arap pazarının yüzde 70 bizim. Şu an ciddi anlamda zorluklar çıkarıyorlar. Pazar Gürcistan, Azerbaycan, Bosna’ya yönlendirmeye çalışılıyor. Cumhurbaşkanımız çıkıp, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a ile ilgili olumlu yönde bir açıklama yapmazsa bizi ciddi anlamda bir sıkıntı bekliyor” dedi.

BU TÜR AÇIKLAMALAR HEMEN HER YIL YAPILIYOR

Riyad Ticaret Odasının “Türkiye gitmeyin” çağrısını değerlendiren Zorlu Otel İşletme Müdürü Ali Şahin “Bu tür açıklamalar hemen her yıl yapılıyor. Benim ciddiye aldığım bir açıklama değil. Her yıl bu tür açıklamalar yapılsa da insanlar istediği gibi seyahat edip, tatilini yapmaya devam ediyor. Bayram sonrası bu işin stabil olacağını düşünüyorum. Dikkat ederseniz bu yıl geçen yıldan daha fazla direk uçuş var. Aksi bir durum olsa buns izin vermezler. O yüzden ben pek etkileyeceğini düşünmüyorum. Turizm bu yıl bölgemizde ve ilimizde rekor kıracaktır.  Herkes bu tarafına baksın. Bu sene tarihi bir rekor kırılacağına inanıyorum. Veriler de şuan o yönde zaten” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.