Tarihi camiye kaçak ilave

Trabzon'un Araklı ilçesinde yok edilmek istenen tarihî okul kurtarılırken, 80 yıllık olduğu belirtilen camiye eklenen kaçak yapı ise pes dedirtti.Tarihî caminin arka kapısının olduğu bölüme ilave olarak yapılan bölümde kadınlara yönelik abdest alma yeri planlanırken, mahalle sakinleri yapılan inşaatın mantığını anlamadıklarını, caminin yanında bulunan Kur’an kursunda bayanlara yönelik abdest alma yerinin zaten bulunduğunu söyledi. Yeşilköy Muhtarı Necati Özgenç, “Vakıflar’a sordum, ‘Tarihî eser değil.’ dediler. Müftülükten aradılar ‘Tarihî eser!’ dediler. Ben de ‘O zaman gereğini yapın!’ dedim. Caminin tapusu zaten belediyede. Gerekli bilgiyi onlara da verdim. Şimdi bekliyoruz.” dedi. Araklı ilçesinde, 80 yıllık olduğu belirtilen camiye eklenen kaçak yapı pes dedirtti. Tarihî caminin arka kapısının olduğu bölüme ilave olarak yapılan bölümde kadınlara yönelik abdest alma yeri planlanırken, mahalle sakinleri yapılan inşaatın mantığını anlamadıklarını, caminin yanında bulunan Kur’an kursunda bayanlara yönelik abdest alma yerinin zaten bulunduğunu belirterek Trabzon İl Müftülüğüne şikâyette bulundular.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yeşilköy Mahallesi Muhtarı Necati Özgenç, “Cami eski bir eser. Fakat Vakıflar’a sormuştum. Bize ‘Tarihî eser değil!’ dediler. Caminin olduğu bölgede ikamet eden bazı vatandaşlar kendilerince orada bir inşaat başlatmışlar. Arak kapının olduğu bölüme bir inşaat yapmışlar. Çok büyük ilave yapmıyorlar. Eğer caminin duvarlarına uygun bir şekilde taşla kaplanırsa bir sorun teşkil etmeyeceğini söylediler. Şikâyet konusu olunca Trabzon Müftülüğünden aradılar ve caminin tarihî eser olduğunu söylediler. Ben de ‘O zaman gereğini yapın!’ dedim. Şimdilik inşaat durdu. Caminin tapusu zaten belediyede. Gerekli bilgiyi onlara da verdim. Şimdi bekliyoruz. Muhtar olarak zaten mahalle olduktan sonra bizim bu gibi inşaatlara müdahale anlamında çok fazla bir yetkimiz yok. İnşaatlara müdahale yetkisi belediyelerde.” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.