TİSKİ, KORONA'YA SIĞINDI

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi TİSKİ Genel Müdürlüğünün personel alım sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklansa da alımlar tartışılmaya devam ediyor. Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde TİSKİ’nin kura çekilişine kimse katılamadı. Başvuruda bulunan bir aday “Kura online yapılabilirdi. Ya da kura çekildikten sonra görüntüsü siteden paylaşılabilirdi. Hakkımızı yasal yollardan arayıp, şaibeli alımın iptali için organize bir şekilde bir kaç adayla beraber mahkemeye başvuracağız.” dedi. Öte yandan yapılan eleştirilere yönelik TİSKİ’den korona savunması geldi. Yapılan açıklamada “Biz de arzu ederdik kuraya girecek beden işçisi adaylarımızı kurumumuzda ağırlayalım. Ancak Koronavirüs buna müsaade etmedi.” denildi.

“KURA ONLİNE YAPILABİLİRDİ”

Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde TİSKİ kura çekilişine kimseyi kabul etmedi. Başvuruda bulunan ve itiraz etmeye hazırlanan bir vatandaş  yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bize kura ile alım olacak demediler. Bunun içinde herhangi bir bilgi vermediler. Kura ile alıma karşı değiliz ama kura ya kimler kaldı bunun bilgisi verilmedi. Kura tarihi de haliyle bilinmezler arasındaydı. Online yapılabilirdi. Ya da kura çekildikten sonra görüntüsü siteden paylaşılabilirdi. Noterin önüne konan isimler kimler? Kuraya kaç kişi kaldı? Neden bir kaç beden işçisi sıhhi tesisattan onca aday varken onların yerine direkt olarak işe alındı? Hakkımızı yasal yollardan arayıp, şaibeli alımın iptali için organize bir şekilde bir kaç adayla beraber mahkemeye başvuracağız.”

TİSKİ, GELEN ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

TİSKİ, yapılan alımların şeffaf olamadığı yönündeki eleştirilere resmi sayfasından yaptığı açıklama ile cevap verdi. TİSKİ “Biz de arzu ederdik kuraya girecek beden işçisi adaylarımızı kurumumuzda ağırlayalım ve bir çay ikram edelim. Ancak Koronavirüs buna müsaade etmedi. Sağlık her şeyden önemli…” açıklamasında bulundu. 

Anahtar Kelimeler:
IşçiTiskiKuraKorona
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.