TOKİ’nin yaptığı istinat duvarı çöktü, 15 araç kullanılamaz hale geldi

Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı Pelitli Mahallesi'nde dün sabah saatlerinde TOKİ Toplu Konutları'nın bulunduğu sitenin istinat duvarı çöktü. Çöken duvarın ve toprağın altında 15 araç kalırken, çökmenin gün aydınlanırken yaşanmış olması büyük bir facianın yaşanmasını önledi.

Pelitli'de bulunan TOKİ Toplu Konutlar'a ait sitenin istinat duvarı saat 06.00 sıralarında büyük bir gürültü ile çöktü. Çöken duvarın altında 15 araç kaldığı tahmin edilirken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. AFAD, belediye ve jandarma ekipleri araçların kaldırılıp, olay yerinin temizlenmesi işlemini sürdürürken bu ekiplere mahalle muhtarı Mustafa Koç ve mahallelilerinde yardım ettiği gözlendi.

MUHTAR TOKİ’YE İSYAN ETTİ

Çökme ile ilgili konuşan Pelitli Mahallesi Muhtarı Mustafa Koç, TOKİ’yi suçlayarak, vatandaşın mağdur edildiğini ve kendi haline terkedildiğini söyledi. Muhtar Koç, “TOKİ’NİN yaptığı istinat duvarı çöktü. Çökmesinin nedeni fazla bir yağmur değil. Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu da bölgeye geldi. Ona böylesi küçük bir yağmurda eğer bu kadar hasar geliyorsa büyük bir yağmurda bu TOKİ binalarının kayıp gitmeyeceğinin garantisini verebilir misiniz? dedik. 15 araç kaldı orada bu araç sahiplerinin zararını kim karşılayacak? Burada insanları başına bir felaket geldi. Bunu da insanlara devlet yaşandı. Onun için devlet olarak ne yapabilirler ona bakılmalı. TOKİ'nin yaptığı icraatlar belli. Yaptıkları duvarın ve binaların hali ortada. Tüm Türkiye bu yapılanları en yakından görüyor. Evlerin aksaklıkları var, yollar bozuk, yapılan yapılar dayanıksız, yağmur yağınca felç oluyor. Yeni yapılan evleri 132 m2 yerine 125 m2 vermişler. TOKİ bir devlet kuruluşu olmaktan çıkmış, bir ticarethane gibi çalışıyor. En az 20 tane araç toprağın altında kalmış. Böyle küçük bir yağmurda TOKİ'nin yaptığı duvarlar çöküyorsa daha çok yağmur yağdığında buraların sele kapılıp gitmeyeceği belli değil. Halimiz ortada. Araçlar toprağın altında kalıp hasar gördü, bu milletin zararını kim karşılayacak? Yetkilileri göreve çağırıyoruz, halimiz ortada. Vatandaş kendi haline terk edilmiş durumda. Büyük bir facia yaşanabilirdi ancak Allah korudu.” diye isyan etti.

VATANDAŞLAR NE DEDİ

Aracı çöken duvarın altında kalan Aslan Yavuz, büyük bir gürültüyle dışarı çıktıklarını belirterek, “Sabaha karşı büyük bir gürültüyle dışarı çıktım. Çöken duvarın altında benimde arabam kaldığını gördüm. Şu ana kadar ölen ya da yaralanan yok.” derken, bir başka vatandaş Reha Saral da, “Ne olduğunu anlayamadık. Büyük bir gürültü kopmuş ancak biz sabah uyanınca yaşananları gördük. Bu duvarlar bu kadar dayanıksız mı yapılıyor? Daha öncede Kaşüstü Hastanesinin yolundaki duvar çökmüştü. İnsanların hayatları bu kadar ucuz olmamalı. Bu duvarları yapanlar daha dikkatli iş yapsınlar.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.