Trabzon alarmda

Trabzon’un ilçeleri yer yer yüksek korona riski taşıyor.Trabzon genelinde Kovid-19 vaka sayıları artış gösterdi. Yoğun bakım ünitesi dolan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ardından KTÜ Farabi Hastanesinin 8 yataklı yoğun bakım ünitesi de Kovid-19 hastaları için ayrıldı. KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yüksel Aliyazıcıoğlu, Farabi’de 8 yataklı bir yoğun bakımını Kovid yoğun bakımına çevrildiğini açıkladı. Aliyazıcıoğlu, “Trabzon’daki vaka sayısının gidişatı iyi değil. Gittikçe kontrolden çıkıyor. Yoğun bakımlar doldu. Vaka sayıları artma eğiliminde. Kaşüstü Hastanesinin yoğun bakımı dolduğu için şehirde koordineli çalıştığımız için biz de bir yoğun bakımımızı Kovid yoğun bakımına çevirdik. Halk duyarlı hale gelmezse, bana ne demezse bunun ucu hoş görünmüyor.” şeklinde konuştu.

İLÇELER KIRMIZI ALARM VERİYOR

Öte yandan Hayat Eve Sığar uygulamasındaki Trabzon’un Koronavirüs yoğunluk haritası dikkat çekti. Trabzon’un ilçelerinde yer yer yüksek risk taşıdığı gözlendi. Ortahisar ilçesinin Koronavirüs yoğunluk haritasına göre yüksek riskli alan olduğu görüldü. Yoğunluk aynı şekilde Ortahisar gibi birçok ilçede devam ediyor. Kırmızılı alanla belirtilen Kovid-19 vakalarının sıklıkla görüldüğü yerler şu şekilde; Akçaabat, Sürmene, Of. İlçelerin yanı sıra Pelitli, Yeşilyalı Mahallesinde de Kovid-19 vakalarının sık olduğu görülüyor. Trabzon’un batı ilçeleri Çarşıbaşı, Vakfıkebir, Şalpazarı ve Beşikdüzü’nde ise vakaların düşük risk olarak işaretlendiği gözlendi.

HES UYGULAMASINDA YENİLİK: İHBARDA BULUNULABİLECEK

Koronavirüsle mücadele kapsamında hizmete sunulan Hayat Eve Sığar uygulaması Koronavirüs yoğunluk haritasını gösteriyor. Bu uygulamayla birlikte vatandaşlar güvenli seyahat yapabilme olanağı buluyor. HES uygulamasına yenilik getirildi. Uygulamaya getirilen yenilik sayesinde vatandaşlar Koronavirüsle ilgili kural ihlallerini bildirebilecek. Bu şekilde Koronavirüs salgının kontrol altına alınması planlanıyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.