Trabzon'da Kalp krizi geçiren Arap turist öldü

İlk Yardım Vatandaştan Doğu Karadeniz’in gözde turizm mekanlarından Uzungöl’de sağlık skandalı yaşanıyor. Turizm sezonunda günde yaklaşık 20 bin kişiyi ağırlayan Uzungöl’de önceki akşam saat 20.00 sularında kalp krizi geçirdiği anlaşılan El Muhsin,  yakınları tarafından Uzungöl Merkez Sağlık Ocağına getirildi.  Mesai bittiği için kapalı olan sağlık ocağında müdahale edilemeyen El Muhsin’e ilk yardımı vatandaşlar yaptı.

Vatandaşlar tarafından defalarca suni teneffüs ve kalp masajı yapılan El Muhsin için çağrılan 112 acil servis ambulansı 45 dakika geç geldiği ileri sürülüyor. Bu iddianın doğruluğu ise henüz netleşmedi... Çaykara Dr. Mehmet İlhan Durgun İlçe Hastanesine kaldırılan Arap turist, burada doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. 

Uzungöl´de mutlaka bir Ambulansın Acil Durumlar için hazır bekletilmesi gerektiğini ifade eden Uzungöllü vatandaşlar ve turistler, Ambulansın 45 dakika geç geldiğini ve Kuveytli misafirin bu süre içerisinde yaşam mücadelesi verdiğini söyleyerek tepkilerini gösterdi. Uzungöllü vatandaşlar her gün 20 000 kişinin konakladığı bir yerde sağlık merkezinin mutlaka 24 saat açık tutulması gerektiğini ifade ettiler.  



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.