TRABZON'DA REKTÖR 11 KİŞİDEN ŞİKAYETÇİ...

Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, kendisine sosyal medya paylaşımlarıyla hakaret ettiği gerekçesiyle 11 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.Soruşturmacı savcı bu kişiler için hapis istemiyle dava açtı. 

HAKARET EDENLERDEN ŞİKAYETÇİ

Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu,  makam odasını yenilerken dinlenme bölümü, tuvalet ve banyo yaptırması gündem olmuştu. Sözcü Gazetesi’nin facebook adlı sosyal medya sitesinde bina ve odasının tadilatına 3,2 milyon lira harcanarak “Hafız Rektörün banyo keyfi” başlıklı haberle duyurmuştu. Aşıkkutlu bu haberin altına hakaret içerikli yorum yapan ve paylaşımda bulunanlar hakkında şikayette bulundu. Rektör Aşıkkutlu'nun şikayeti üzerine başlaılan soruşturma çerçevesinde Aydın A., Bekir B., Erdinç A., Fahrettin Ç, Haydar G., Sabriye E., Semah D., Tuncay B., Üner Ö. ve Yalçın Ç. hakkında kamu görevlisine hakaret gerekçesiyle dava açtı. Söz konusu habere yapılan yorumlarda küfürlü hakaretler iddianamede yer aldı.

SORUŞTURMACI SAVCI HAPİS İSTEDİ 

Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davada, İzmir, Manisa, Bursa, İstanbul, Kocaeli ve Eskişehir gibi çeşitli illerde yaşayan her bir şüpheli için 1 yıl 2 aydan 3.5 yıla kadar hapis istendi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.