Trabzon'daki darbe davası başlıyor

Başkan'ın aracıyla darbeye yardım etti

Trabzon’un Yomra ilçesinde darbe karşıtlarına ateş ettiği iddia edilen saldırganın olay yerine belediye başkanın şirketine ait araçla geldiği ortaya çıktı. Aracı satın aldığı ileri sürülen Coşkun K.’nın tutuklu bulunduğu cezaevinde aracın satışını üzerine aldığı tespit edildi.

İDDİANAME MAHKEMEYE GÖNDERİLDİ

Trabzon’un Yomra ilçesinde 15 Temmuz darbe girişimin ardından sokağa çıkıp AK Parti ilçe binası önünde toplananlara hakaret ettiği ve ruhsatsız silahı ile ateş açtığı iddia edilen Coşkun K. ve Özcan Ö. hakkındaki soruşturma tamamlandı. Soruşturmayı tamamlayan Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, iki şüpheli hakkında hazırladığı iddianameyi Trabzon 3. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

ARAÇ, BAŞKANIN ŞİRKETİNE AİT ÇIKTI

AK Parti binası önünde toplanan darbe karşıtlarının üzerine ruhsatsız silahı ile ateş açarak 4 kişiyi yaralayan Coşkun K.’nın olay yerine belediye başkanının şirketine ait 61 LG 333 plakalı aracıyla geldiği ortaya çıktı. Özdil Mahallesi Muhtarı Barış Hatipoğlu’nu kör eden Coşkun K.’nın aracında yapılan aramada 10 bin TL bulunduğu soruşturma dosyasına girdi. Şüpheli Coşkun K.’nın cezaevinde tutukluğu bulunduğu sırada aracın satışının yapılması ise akıllara birçok soruyu getirdi.

BAŞBAKAN YILDIRIM DAVAYA MÜDAHİL

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafında hazırlanan iddianamede Başbakan Binali Yıldırım ve Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanı sıra 17 kişinin adı müşteki olarak yer aldı. Şüpheli Coşkun K.’nın silahlı terör örgütüne üye olma, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti hükûmetini ortadan kaldırmaya teşebbüs, yaralama, tehdit, direnme, ruhsatsız silah bulundurma ve mermilerini satın alma suçlarından yargılanmasına karar verildi. Yaşanan olaya adı karışan ve tutuksuz yargılanacak olan Özcan Ö. ise silahlı terör örgütüne üye olma,  anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti hükûmetini ortadan kaldırmaya teşebbüs ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarından hâkim karşına çıkacak. Görgü tanıkları ve yaralıların ifadelerinin yer aldığı dosya, Trabzon 3. Ağır Ceza Mahkemesinde gönderildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105