TRABZON DİKKAT KOVİD YAYILIYOR

Uyarılara rağmen yayılmanın önüne geçilemiyor, rakamlar her geçen gün artıyor

Trabzon’da tüm yarılara rağmen koronavirüsün yayılmasının önüne geçilemiyor, rakamlar her geçen gün artıyor.

HASTANELER PANDEMİ HASTANESİ OLDU

Trabzon’da geçen hafta 200’ü aşan koronavirüs hasta sayası bu hafta ise 300’ü geçti. Yaklaşık 20 kişi tedavi olup taburcu edilirken, hasta sayısındaki artışın endişe verici olduğu ve kentteki hastanelerin tamamı pandemi hastanesi duruma düştü. Yasakların yeniden gündeme geldiği Trabzon’da, uzmanlar salgını kontrol altına almak için vatandaşlardan duyarlılık istedi ve kalabalık ortaklardan uzak durulmasına hatırlattı. Kentte maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasını isteyen uzmanlar, vaka artışının endişe verici bir parametre olduğunu ileri sürerek koronavirüsün yanı başımızda olduğunu ifade ettiler.

HASTA SAYISINDA BÜYÜK BİR ARTIŞ VAR

Hasta sayısının arttığı Trabzon’da, hastaların büyük bir bölümünün durumunun iyi olduğu ve 4 yoğun bakım hastasının tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Salgının artmasının altında yatan nedenlerden ikisinin düğünlerin artması ve hafta sonlarının deniz sefası olduğu ileri sürüldü. Özellikle sabahları otobüs ve minibüslerdeki doluluk oranının yarıya indirilmesi gerektiğin hatırlatan uzmanlar, yayılmanın bu şekilde devam etmesi halinde yasakların artacağı görüşünde birleşti.

ÜÇ DOKTORLA TEMAS KURANLAR ARANIYOR

Koronavirüse yakalanan sağlık çalışanları ile temas kuranlara çağrı yapıldığı öğrenildi. İkisi özel üç hastanede görevli üç doktorun temas kurdukları özellikle hastalarına çağrı yapıldığı,  devlet hastanesinde bir hemşiresinin koronavirüse yakalandığı oraya çıktı. Bu arada uzmanlar acil olmadıkça hastanelere gidilmemesini istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.