Trabzon Sokaklarını Arşınlıyor...

BAŞKAN ZORLUOĞLU GALERİCİLER SİTESİ’Nİ ZİYARET ETTİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Galericiler Sitesi’ni ziyaret ederek, esnafla bir araya geldi. Galericilere mülkiyet hakkı kazandıran Başkan Zorluoğlu’na esnaf adına teşekkür eden Çetin Bayrak, “Sayın Başkanım, siz bizi mal sahibi yaptınız. Allah sizden razı olsun. Bize ağabeylik yaptınız” dedi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Sanayi Mahallesi’ndeki Galericiler Sitesi’ni ziyaret ederek, esnafın sorunlarını ve taleplerini dinledi. Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı adına Çetin Bayrak tarafından ağırlanan Başkan Zorluoğlu’na ziyareti sırasında Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Erhan Nadir, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ve ilgili daire başkanları eşlik etti.   
 
DEĞİRMENDERE’DE DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
Gördüğü yoğun ilgi ve misafirperverlik nedeniyle galerici esnafına teşekkür eden Başkan Zorluoğlu, “Yeni otogarı haziran ayı içerisinde tamamlıyoruz. Bilet satış ofisleri ihalesi yapıldı. Ortak alanların ihalesi yapılıyor. Otogarı haziran ayı sonu itibarıyla yeni yerine taşımayı hedefliyoruz. Otogarla birlikte bu alanda bir dönüşüm başlıyor. Değirmendere beş tane küçük sanayi sitesi, 1700 tane sanayi dükkânı var. Artık büyüklük ve alan olarak çok yetersiz kalıyorlar. Şimdi çimento fabrikasının olduğu bölgede, hemen ana yoldan iki kilometre mesafede yaklaşık 600 dönümlük bir yeri sanayi alanı ilan ettik. Anketler yaptık, esnafla görüştük. Hemen hepsi ‘Büyük araçlar girip çıkmakta zorlanıyor. Otopark ve çevre problemimiz’ var dediler. Nihayetinde buranın şimdi kamulaştırma süreci başlıyor. Seçimden sonra bu alanı kamulaştıracağız. Büyük bir iş. Sonra projesini yapacağız ve buradaki bütün küçük sanayileri oraya taşıyacağız. Mevcut alanı da konut, ticaret, turizm gibi şehre daha fazla hizmet edecek bir noktaya getireceğiz” dedi.
 
KAVŞAK DÜZENLEMESİ YAPILACAK
Yeni otogar ve Galericiler Sitesi önünde kavşak düzenlemesi yapacaklarını da açıklayan Başkan Zorluoğlu,  “Düzenleme pazartesi günü servis yoluyla başlayacak. Bir taraftan otogara rahat giriş çıkışı sağlayacağız, bir taraftan da otogarla sizin sınırınız olan yolu güzelleştireceğiz. Refüjüyle, kaldırımıyla, ışıklandırmasıyla gayet güzel olacak. Bu bölge Trabzon'un geleceğinde çok önemli bir yer tutacak. Yani bu kentsel dönüşümle, sanayilerin kalkmasıyla birlikte Değirmendere çok farklı bir noktaya taşınacak” şeklinde konuştu.
 
GÜNEY VE DOĞU GİRİŞİ ESTETİK GÖRÜNÜME KAVUŞACAK
Değirmendere’nin devamında Çömlekçi’nin çok güzel olduğunu da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Değirmendere ve Çömlekçi’nin çehresi değiştikçe şehrin güney ve doğu girişi daha estetik bir duruma gelecek. Yine yapımı devam eden İskenderpaşa otoparkına Çömlekçi’den giriş vereceğiz. Yani vatandaşımız Çömlekçi’den aracıyla direkt İskenderpaşa otoparkına girebilecek ve yaya olarak Meydan’a gidebilecek” ifadelerini kullandı.
 
PAZARKAPI’DA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Devamında Pazarkapı etrafındaki çalışmaların devam ettiğini de ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Çok büyük bir çalışma başlattık. Orada güzel bir Bilim Merkezi ve Planetaryum projesi gerçekleştirdik. Avrasya Pazarı, dolmuşlar için uygun alanlar yaptık. Yeşil alanlar, oyun alanları, restoranlar, kafeler yapılıyor. Ganita ve Pazarkapı’yı ekolojik köprüyle birbirine bağlıyoruz. Kadınlar Hali de tamamlanmak üzere. Meydan’da yaptığımız cephe sağlıklaştırma projesini şimdi de yayalaştırdığımız Maraş Caddesi’nde başlatıyoruz. Trabzon’da bir ilk olarak sadece hanımefendilerin kullandığı Kadınlar Yaşam ve İstihdam Merkezi’ni hayata geçirdik” diye konuştu.  
 
18 İLÇEYE HİZMET VERİYORUZ
Büyükşehir Belediyesi olarak sadece Ortahisar’da değil başta kırsal olmak üzere ilçelerde de çalıştıklarını belirten Başkan Zorluoğlu, “18 ilçenin 712 mahallesinde, TİSKİ ve Büyükşehir olarak yoğun gayret gösteriyoruz. İçme suyu en büyük problemdi. Çünkü altyapı çok eskiydi. Altyapı çalışmalarımız da hız kesmeden devam ediyor. Ayrıca 2019’da kayıp kaçak oranımız yüzde 62’ydi. 4 senede yüzde 40’ın altına indik. Türkiye standardı yüzde 25 civarı. Akoluk’taki arıtma tesisi ile yeni ana isale hattı da devreye girince ve merkezdeki altyapı çalışması tamamlanınca 2024 yılının sonlarında kayıp kaçak oranını yüzde 25 civarına getirmeyi hedefliyoruz” dedi.
 
SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ ÖZEL DESTEK VERİYOR
Projelerin bir kısmını sıralayan Başkan Zorluoğlu, konuşmasının sonunda “Trabzon’a kazandırılan bu büyük projeleri kendi bütçemizden yapma imkânımız az. Biz bu projeleri Sayın Cumhurbaşkanımızın, Bakanlarımızın özel desteğiyle yapıyoruz. Onlar bizim arkamızda durmasa biz bu yatırımları yapamayız. Düşünün sadece otogarın maliyeti 250 milyon lira. Büyük çaplı çalışmalarımızın devam etmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın özel desteklerine ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.
 
BAYRAK: BİZE AĞABEYLİK YAPTINIZ
Galericiler Sitesi Yönetimi adına konuşan Çetin Bayrak ise Başkan Zorluoğlu’nun ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirterek, “Sayın Başkanım 35 yıldır bu işin içindeyim. Siz bizi mal sahibi yaptınız. Bu yaklaşımınız unutulmaz. Allah sizden binlerce kez razı olsun. Tüm samimiyetimle söylüyorum, bize gerçekten unutulmaz bir ağabeylik yaptınız” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105