Trabzon ve 13 ilde operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Trabzon ve 13 ilde düzenlenen ve 45 farklı paravan şirket kurarak hesaplarında 3 milyar TL para hareketliliği olan şahıslara yönelik "Sibergöz-44" adlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda 107 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul ve Kocaeli merkezli 14 ilde yapılan operasyonun detaylarını paylaştı. "Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların ensesindeyiz. Siber devriyelerimiz 7/24 görevinin başında. Siber suçlar ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek," ifadelerini kullandı.

Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile birlikte, il emniyet müdürlükleri siber suçlarla mücadele şube müdürlükleri tarafından gerçekleştirildi. İstanbul, Kocaeli, Ankara, Aydın, Gaziantep, Düzce, İzmir, Hatay, Diyarbakır, Kayseri, Trabzon, Ağrı, Balıkesir ve Eskişehir’de eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda toplam 107 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul'da, siber suçlar şube müdürlüğünce yapılan çalışmalarda, sosyal medya platformları üzerinden "Forex Yatırım, Yüksek Kazanç" adı altında paylaşımlar yaparak vatandaşları dolandıran ve bu yöntemle yaklaşık 5 milyon TL haksız kazanç sağlayan 96 şüpheli yakalandı. Aynı zamanda, 45 farklı paravan şirket kurarak hesaplarında 3 milyar TL para hareketliliği olduğu tespit edildi.

Kocaeli'de ise, siber suçlar şube müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, "Nitelikli Dolandırıcılık ve Suçtan Elde Edilen Malvarlığı Değerlerinin Aklanması" suçlarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 11 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin bir e-ticaret sitesi üzerinden "Forklift, Çekme Karavan" gibi ilanlar verip, vatandaşlardan "Ürün Bedeli, Kapora Bedeli" adı altında para talep ederek haksız kazanç sağladığı belirlendi.

Operasyonlar sırasında 4 adet ruhsatsız tabanca, çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile çok sayıda dijital materyale el konuldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren kahraman polisleri ve MASAK’ı tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle," dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.