TRABZON’DA MUHALEFET DİYE BİR ŞEY YOK

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon’a yapılması planlanan projelerin gerçekleşmemesine ilişkin muhalefet partilerine yüklendi. Gürdoğan, “Trabzon için anlattığımız projelerin hangisini hayata geçirdik. Demir yolunu senelerdir konuşuyoruz. Trabzon’da muhalefet diye bir şey yok ki. Muhalefet partilerinin Trabzon’un sorunlarını, yatırımlarını konuştuğunu duyduk mu? Trabzon’a gelecek olan yatırımlarla ilgili iktidar ve muhalefet birlikte Ankara’daki pastadan pay almaya uğraşmamız lazım.” dedi.

HER ŞEYİ İKTİDARDAN BEKLİYORUZ!

Trabzon’un yatırımları için STK’ların iktidarı ve muhalefetiyle birlikte bakanlara ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen Gürdoğan, “Trabzon için anlattığımız projelerin hangisini hayata geçirdik. Demir yolunu senelerdir konuşuyoruz. Aynı şekilde Yatırım Adasını da… Çamburnu Lojistik Merkezi kurmak istedik. Hatta mahkemelik oldum. Biz orada 200 milyon dolarlık yatırımı kaçırdık. Trabzon’da kolay yolu bulmuş konuşuyoruz. Demiryollarını konuşa konuşa mezara gidiyoruz. Bu gidişle mezarda da göremeyeceğiz. Trabzon’un 4 tane bakanı var. Tamam güzel. Ama bu yatırımlar buraya gelmedikten sonra bir değer ifade eder mi? Trabzon’un sorunlarıyla ilgili eskiden STK’lar bir araya gelir konuşurdu. Bugün iktidardan her şeyi bekliyoruz. Muhalefettekilere baktığımız zaman muhalefet de iktidarın yanlışlarını söyleyecek. Trabzon’da muhalefet diye bir şey yok ki. Muhalefet partilerinin Trabzon’un sorunlarını, yatırımlarını konuştuğunu duyduk mu? Muhalefet partilerin il başkanlık binaları güzel, makam odaları güzel, il başkanlığı unvanını almaları onlar için yeterli. Siyaset hizmet yarışı değil mi? Anadolu’ya baktığımız zaman Antep’in, Denizli’nin, Kayseri’nin sanayileşmesinde siyasetin çok büyük katkısı olmuş. Buralarda sanayi yokken Trabzon’da vardı. Trabzon geri gitti, onlar ileri gitti. Burada bir eksiklik var. Eksiklik sadece iktidardan değil muhalefetin de bu konuda uykusu var. Yaptığımız işlerden haberleri var mı? İhracatın ne olduğundan, sanayinin sıkıntısından haberleri var mı?” şeklinde açıklama yaptı.

İKTİDARIYLA MUHALEFETİYLE PASTADAN PAY ALMAMIZ GEREKİR

Ankara’daki pastadan Trabzon’un yeterince pay alamadığını belirten Gürdoğan, “Trabzon’un ismi Trabzonspor’dan dolayı çok büyük. Ama Ankara’da 4 tane bakanımız var. Ankara’daki pastadan payımızı alabiliyor muyuz? Biz eskiden iktidarıyla muhalefetiyle STK’lar olarak giderdik hangi bakanın kapısındaysak beraber bir şey isterdik. Biz senelerce artık bu şekilde istemiyoruz. Trabzon’a gelecek olan yatırımlarla ilgili iktidar ve muhalefet birlikte Ankara’daki pastadan pay almaya uğraşmamız lazım.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
KaradenizSTKYatırımDKİB
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.